Hoe Een Harde Schijf Te Genezen Van Slechte Sectoren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Genezen Van Slechte Sectoren
Hoe Een Harde Schijf Te Genezen Van Slechte Sectoren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Genezen Van Slechte Sectoren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Genezen Van Slechte Sectoren
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Een van de belangrijke componenten van een moderne computer is de harde schijf (HDD) die wordt gebruikt om gegevens op te slaan. Het bestaat uit verschillende platen bedekt met een speciale verbinding, waar alle informatie voor het lezen van gegevens is vastgelegd. De laatste tijd worden steeds vaker, vooral in draagbare computers, solid-state drives (SSD), gemonteerd op conventionele flashgeheugenmodules, gebruikt om informatie op te slaan.

Hoe een harde schijf te genezen van slechte sectoren
Hoe een harde schijf te genezen van slechte sectoren

Wat zijn HDD Bad-sectoren en waarom worden ze gevormd?

De harde schijf van een computer bestaat uit vele clusters (de kleinste partitie op een harde schijf voor het opslaan van informatie). Het is de combinatie van deze clusters waarmee u informatie op de harde schijf kunt opslaan. Als gevolg van herhaaldelijk herschrijven, stroomuitval tijdens het opnemen, mechanische belasting en fysieke slijtage, beginnen deze clusters geleidelijk te falen, waardoor slechte sectoren (Bad-sector) worden gevormd. De toename van dergelijke sectoren leidt tot verlies van informatie en uitval van de harde schijf.

Er moet meteen worden gezegd dat kapotte sectoren niet kunnen worden behandeld. Het is alleen mogelijk om ze te vervangen door goede sectoren uit het reservegebied van de schijf. Harde schijven die vandaag zijn uitgebracht, hebben moderne informatiebeveiligingstechnologie ingebouwd in de controller SMART en elimineren slechte gebieden en fouten door ze op de slechte lijst te plaatsen.

Toch is het veel effectiever om gespecialiseerde scanners te gebruiken om fouten op de harde schijf op te sporen en te elimineren. Het is wenselijk om met dergelijke applicaties onder het DOS OS te werken.

Het Victoria-programma gebruiken

Victoria is het meest wijdverbreide gratis hulpprogramma gericht op een breed scala aan gebruikers voor low-level diagnostiek van het oppervlak van de harde schijf. In de handen van een specialist is dit programma een krachtig diagnostisch hulpmiddel voor het diagnosticeren en herstellen van beschadigde sectoren op SerialATA- en IDE-harde schijven. Het programma combineert de mogelijkheden van de meeste hulpprogramma's van HDD-fabrikanten en heeft een groot aantal handige functies. Opgemerkt moet worden dat dit hulpprogramma de fysieke staat van de harde schijf controleert.

Om het programma via DOS uit te voeren, moet u de ISO-image downloaden van de website van de ontwikkelaar en deze vervolgens op schijf branden. Start vervolgens uw computer opnieuw op en start het systeem op vanaf de cd. Selecteer na het starten van het programma de te testen harde schijf en druk op de Enter-toets. Druk op F4 om te beginnen met testen. Stel vervolgens in het geopende venster "Lineair lezen" en IgnoreBadBlocks in en druk nogmaals op F4 om te beginnen met testen. Na voltooiing zal het programma een rapport genereren met de fysieke toestand van de schijf.

Als slechte sectoren worden gedetecteerd, start het programma automatisch Remap, waardoor ze worden vervangen door bruikbare uit het reservegebied van de schijf.

Concluderend moet gezegd worden dat als er slechte sectoren op de schijf verschijnen, u moet nadenken over het maken van een reservekopie van de benodigde informatie.

Aanbevolen: