Hoe Bestanden Op Schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Op Schijf Te Herstellen
Hoe Bestanden Op Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Bestanden Op Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Bestanden Op Schijf Te Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

In de loop van de tijd hopen zich veel onnodige bestanden op op de computer van elke gebruiker: afbeeldingen, geluiden en video's die ooit werden gedownload en opgeslagen, liggen nu en nemen kostbare ruimte in beslag op de harde schijf. En aangezien de hoeveelheid informatie elke dag groeit, en het voortdurend kopen van nieuwe harde schijven, om het zacht uit te drukken, niet helemaal rationeel is, besluit de gebruiker uiteindelijk een dappere stap te zetten. En met een beslissende muisklik haalt hij de omvangrijke mappen met dossiers waar hij vroeger spijt van had uit de schroef. En aan het einde van de operatie ruimt het triomfantelijk de Prullenbak op en berekent mentaal hoeveel gigabyte schijfruimte het heeft weten vrij te maken. Wanneer we ons echter plotseling herinneren dat de verwijderde bestanden nog steeds de bestanden bevatten die we nodig hadden, kunnen we paniek niet voorkomen. Maar dit is op te lossen.

Hoe bestanden op schijf te herstellen
Hoe bestanden op schijf te herstellen

instructies:

Stap 1

Zoals Carlson zei, kalmte, alleen kalmte. En de Zweedse held heeft gelijk in zijn zoektocht om met stress om te gaan. Het is noodzakelijk om emoties opzij te zetten en een koude geest aan te zetten.

Bij het verwijderen van de harde schijf met behulp van standaard Windows-methoden, dat wil zeggen door de Prullenbak te legen, worden de bestanden niet echt gewist. Ze zijn gewoon niet meer zichtbaar voor het besturingssysteem. Totdat er nieuwe bestanden op hun plaats worden geschreven. De verwijderde materialen zijn dus herstelbaar.

Het is niet moeilijk om bestanden op schijf te herstellen. Hiervoor zijn speciale programma's nodig, bijvoorbeeld PC Inspector File Recovery, Recover - Drive & Data Recovery, R-Undelete en andere.

Download en installeer een van deze programma's. We geven de schijf aan waarvan u informatie wilt herstellen. Selecteer na controle uit de lijst met gedetecteerde gewiste bestanden de bestanden die moeten worden hersteld. We geven de schijf aan waarop u gegevens wilt herstellen. Klik OK.

Stap 2

Elk bestand kan van schijf worden hersteld, maar alleen als er geen andere informatie overheen is geschreven. Zelfs na het formatteren is het mogelijk om bestanden op de schijf te herstellen. Bovendien werken herstelprogramma's niet alleen met stationaire harde schijven, maar ook met andere opslagmedia, waaronder verschillende flashdrives.

Als u een bestand moet verwijderen zonder de mogelijkheid om het te herstellen, gebruik dan speciale programma's om het te verwijderen.

Aanbevolen: