Hoe Grote Bestanden Van Schijf Naar Schijf Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Grote Bestanden Van Schijf Naar Schijf Over Te Zetten
Hoe Grote Bestanden Van Schijf Naar Schijf Over Te Zetten

Video: Hoe Grote Bestanden Van Schijf Naar Schijf Over Te Zetten

Video: Hoe Grote Bestanden Van Schijf Naar Schijf Over Te Zetten
Video: Mappen maken, bestanden over zetten naar harde schijf 2024, April
Anonim

Om bestanden van de harde schijf van de ene computer naar de harde schijf van een andere over te zetten, wordt meestal een USB-stick gebruikt. Maar het bestand kan zo groot zijn dat er geen flashdrives van deze grootte zijn. Dan zul je een alternatieve manier moeten gebruiken om het over te dragen.

Hoe grote bestanden van schijf naar schijf over te zetten
Hoe grote bestanden van schijf naar schijf over te zetten

instructies:

Stap 1

Gebruik een verwisselbare harde schijf in plaats van een flashstation. Vanuit softwareoogpunt verschilt het niet van een gewone USB-drive, en het proces van het kopiëren van een bestand naar en van het wordt op dezelfde manier uitgevoerd. Vergeet niet om het programmatisch uit te schakelen voordat u het loskoppelt, vergelijkbaar met een USB-flashstation. Als de drive twee USB-stekkers heeft, sluit u beide aan. Houd er rekening mee dat een dergelijk apparaat een aanzienlijke inschakelstroom heeft, waardoor het gevaar bestaat dat het moederbord wordt beschadigd bij aansluiting op een laptop. Sluit het daarom niet rechtstreeks op dergelijke machines aan, maar via een USB-hub met een externe voeding. Sommige externe harde schijven zijn in eerste instantie uitgerust met dergelijke blokken, daarna is een hub niet nodig.

Stap 2

De tweede manier om gegevens over te brengen is door de harde schijf tijdelijk van de ene machine naar de andere te verplaatsen. Schakel beide computers uit voordat u deze bewerking uitvoert. Wanneer u een drive als een tweede in een lus installeert, waar er al één drive is (het maakt niet uit, magnetisch of optisch), let dan op de positie van de jumpers die de modi "Master" en "Slave" instellen - ze moeten zijn verschillend. Als u klaar bent met het kopiëren van bestanden, schakelt u beide computers weer uit voordat u de harde schijf weer plaatst.

Stap 3

In tegenstelling tot een desktopcomputer kan op een laptop niet meer dan één harde schijf worden geïnstalleerd. Schijven die zijn ontworpen voor desktopcomputers zijn ook niet geschikt voor laptops en omgekeerd. Om een laptopschijf op een gewoon moederbord aan te sluiten, gebruikt u een IDE-IDE-adapter (van een miniatuurconnector naar een gewone) of IDE-USB, wat voor u het handigst is. In harde schijven van de SATA-standaard zijn connectoren gestandaardiseerd, dus een laptopschijf van deze standaard kan zonder adapter worden aangesloten op een desktopcomputer, maar een gewone 3,5-inch SATA-schijf kan niet in een laptop worden geïnstalleerd, zelfs als deze deze standaard ondersteunt - het gaat daar gewoon niet.

Stap 4

Mocht het toch nodig zijn om een harde schijf van een desktopcomputer op een laptop aan te sluiten, gebruik dan, afhankelijk van het type, een IDE-USB- of SATA-USB-adapter. Een dergelijke adapter moet worden aangevuld met een externe voedingseenheid.

Aanbevolen: