Hoe U De Beste Antivirus Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U De Beste Antivirus Kiest
Hoe U De Beste Antivirus Kiest

Video: Hoe U De Beste Antivirus Kiest

Video: Hoe U De Beste Antivirus Kiest
Video: Don't buy an anti-virus in 2020 - do THIS instead! 2024, Mei
Anonim

De softwaremarkt biedt een groot aantal antivirusoplossingen om de computer van internetgebruikers te beschermen tegen virussen en allerlei soorten spyware. Elk hulpprogramma is uniek op zijn eigen manier en daarom moet u bij het kiezen van een geschikt programma op bepaalde aspecten letten.

Hoe u de beste antivirus kiest
Hoe u de beste antivirus kiest

instructies:

Stap 1

Er is geen definitief beste of slechtste antivirusprogramma. Elk hulpprogramma is gericht op het waarborgen van veiligheid en wordt geïmplementeerd via een bepaald algoritme dat geschikt is voor de ene gebruiker, maar niet acceptabel is voor de andere. Wanneer u een programma kiest, moet u de aspecten benadrukken waarvoor u denkt dat uw computer het meest kwetsbaar is.

Stap 2

Er zijn verschillende soorten antivirusprogramma's. De grootste categorie zijn antivirusscanners, die een specifieke database gebruiken om de gevaarlijkste programma's te detecteren. Het ontvangen kwaadaardige hulpprogramma wordt vergeleken met de gegevens uit deze database en, als er een overeenkomst is, wordt geblokkeerd en verwijderd.

Stap 3

De volgende categorie omvat toepassingen die draaien op CRC-technologie, die de specifieke activiteit van elk proces in het systeem bewaakt en de gebruiker hiervan op de hoogte stelt wanneer er vermoedens ontstaan. Er zijn ook antivirusprogramma's die alle wijzigingen bijhouden in overeenstemming met de beginstatus van het systeem en eventuele wijzigingen die door malware zijn veroorzaakt, kunnen vastleggen. Monitoringprogramma's neutraliseren deze of gene activiteit niet op zichzelf en vragen de gebruiker naar verdere acties wanneer het virus potentieel gevaarlijke veranderingen detecteert.

Stap 4

Een van de meest populaire antivirusprogramma's van vandaag zijn NOD32, Dr. Web, Kaspersky Anti-Virus, McAfee en Norton. Deze programma's hebben een uitgebreide database en gebruiken hun eigen algoritmen voor het detecteren van kwaadaardige processen. Kaspersky is een multifunctioneel systeem dat verschillende methoden implementeert voor het detecteren van potentieel gevaarlijke software, zowel vanaf internet als via verwisselbare media. Het programma is echter behoorlijk arbeidsintensief en kan onbegrijpelijk zijn voor een beginnende gebruiker, wat het gebruik ervan nogal moeilijk maakt.

Stap 5

dr. Web is een snelle antivirus die ook een uitgebreide database heeft en verschillende methoden implementeert voor het detecteren van gevaarlijke hulpprogramma's. Het programma is terecht een van de krachtigste anti-malwaretools. NOD32 heeft vergelijkbare kenmerken.

Stap 6

Verken de website van elk antivirusprogramma en kies de antivirusoplossing die het beste bij u past. NOD32 gaat bijvoorbeeld goed om met gedownloade bestanden en voorkomt dat de gebruiker ze start na het downloaden van internet. dr. Web valt op door zijn snelheid en het werken met verwisselbare media. Kaspersky Anti-Virus zal een goede oplossing zijn voor krachtige computers en zal het systeem betrouwbaar kunnen beschermen tegen allerlei soorten aanvallen.

Aanbevolen: