Hoe U RAM Voor Uw Computer Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U RAM Voor Uw Computer Kiest
Hoe U RAM Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U RAM Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U RAM Voor Uw Computer Kiest
Video: How To Choose RAM [Ultimate Guide] 2023, Maart
Anonim

RAM is de belangrijkste informatiebron voor de centrale processor. De prestaties van dit apparaat zijn direct afhankelijk van de totale hoeveelheid computergeheugen.

Hoe u RAM voor uw computer kiest
Hoe u RAM voor uw computer kiest

Het is nodig

  • -AIDA;
  • - Spectiteit;
  • - BIOS-toegang.

instructies:

Stap 1

De RAM-modules die in moderne laptops en desktopcomputers worden gebruikt, zijn onderverdeeld in verschillende typen. Borden van verschillende typen zijn niet compatibel met elkaar, dus je moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van nieuwe modules. Selecteer het programma dat de interne apparaten van uw computer weergeeft.

Stap 2

Hiervoor kunt u de volgende populaire hulpprogramma's gebruiken: Speccy, Everest (AIDA), CPU-Z en Sisoft Sandra. Installeer een van de voorgestelde programma's. Voer het uit en open het menu met betrekking tot RAM.

Stap 3

Ontdek nu enkele kenmerken van de aangesloten geheugenmodules. Controleer eerst het bordtype (DDR1, 2, 3 of Dimm). Kijk naar de frequentie van de geheugenbus en de timing ervan. De laatste parameter kan worden genegeerd, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Stap 4

Als het geselecteerde programma geen informatie over de busfrequentie weergeeft, start u uw computer opnieuw op en opent u het BIOS-menu. Zoek het menu dat de instellingen voor de geheugenmodules weergeeft. Het nadeel van deze methode is dat de beschrijving de werkelijke frequentie aangeeft, en niet de maximaal mogelijke.

Stap 5

Het probleem is dat wanneer geheugenkaarten met verschillende frequenties worden geïnstalleerd, ze allemaal zullen werken met de prestaties van de "zwakste" module. Die. bij het kiezen van nieuwe borden, moet u geen apparaten kopen waarvan de kenmerken slechter zijn dan de reeds geïnstalleerde tegenhangers.

Stap 6

Er is nog een belangrijk aspect: sommige moederbordmodellen ondersteunen twee soorten RAM. Natuurlijk zullen verschillende typen niet tegelijkertijd werken. Als je de mogelijkheid hebt om nieuwe DDR2-kaarten aan te sluiten in plaats van DDR1-modules, gebruik die dan.

Stap 7

Ondanks dezelfde grootte van borden van verschillende typen, hebben de nieuwe apparaten veel betere prestaties. Installeer twee identieke modules als het moederbord dual-channel RAM gebruikt.

Populair per onderwerp