Hoe Een Getal Af Te Trekken In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Een Getal Af Te Trekken In Excel
Hoe Een Getal Af Te Trekken In Excel

Video: Hoe Een Getal Af Te Trekken In Excel

Video: Hoe Een Getal Af Te Trekken In Excel
Video: aftrekken en delen in Excel 2024, April
Anonim

De aftrekbewerking in de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel kan zowel op twee specifieke getallen als op afzonderlijke cellen worden toegepast. Daarnaast is het mogelijk om de gewenste waarden af te trekken van alle cellen in een kolom, rij of ander gebied van de spreadsheet. Deze bewerking kan deel uitmaken van elke formule, of het kan zelf functies bevatten die de verlaagde en afgetrokken waarden berekenen.

Hoe een getal af te trekken in Excel
Hoe een getal af te trekken in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Klik op de cel van de tabel waarin u het resultaat wilt krijgen. Als u alleen het verschil tussen twee getallen wilt vinden, laat dan eerst de spreadsheet-editor weten dat de formule in deze cel wordt geplaatst. Druk hiervoor op de toets met het gelijkteken. Voer vervolgens het te verkleinen getal in, zet een minteken en typ het af te trekken getal. Het hele record kan er als volgt uitzien: = 145-71. Door op de Enter-toets te drukken, vertel Excel dat u klaar bent met het invoeren van de formule, en de spreadsheeteditor zal het verschil weergeven in de getallen die in de cel zijn ingevoerd.

Stap 2

Als het nodig is om in plaats van specifieke waarden de inhoud van sommige tabelcellen te gebruiken als afgetrokken, verlaagde of beide getallen, geef dan verwijzingen naar hen aan in de formule. Bijvoorbeeld: = A5-B17. Koppelingen kunnen worden ingevoerd vanaf het toetsenbord of door met de muis op de gewenste cel te klikken - Excel bepaalt het adres en plaatst het in de getypte formule. En beëindig in dit geval de invoer door op de Enter-toets te drukken.

Stap 3

Soms is het nodig om van elke cel in een kolom, rij of specifiek gebied van een tabel een getal af te trekken. Plaats hiervoor het af te trekken getal in een aparte cel en kopieer het. Selecteer vervolgens het gewenste bereik in de tabel - een kolom, een rij of zelfs meerdere niet-gerelateerde groepen cellen. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied, ga in het contextmenu naar het gedeelte "Plakken speciaal" en selecteer het item, dat ook "Plakken speciaal" wordt genoemd. Vink het vakje aan naast "Aftrekken" in het gedeelte "Bewerking" van het geopende venster en klik op de knop OK - Excel verlaagt de waarden van alle geselecteerde cellen met het gekopieerde nummer.

Stap 4

In sommige gevallen is het handiger om functies te gebruiken in plaats van aftrekbewerkingen in te voeren, bijvoorbeeld wanneer de afgetrokken of afgetrokken waarde moet worden berekend met een of andere formule. Er is geen speciale functie voor aftrekken in Excel, maar het is mogelijk om het tegenovergestelde ervan te gebruiken - "SOM". Roep het formulier met zijn variabelen op door de regel met zijn naam te selecteren in de vervolgkeuzelijst Wiskunde van de opdrachtgroep Functiebibliotheek op het tabblad Formules. Voer in het vak Getal1 de waarde in die moet worden verlaagd of een verwijzing naar de cel die deze bevat. Typ -1 * in het vak Getal2 en voer vervolgens het getal dat u wilt aftrekken, de celverwijzing of de formule in. Doe indien nodig hetzelfde met de volgende regels - ze worden aan het formulier toegevoegd terwijl u de lege velden invult. Klik vervolgens op OK en Excel doet de rest.

Aanbevolen: