Hoe Een Lijn Te Trekken In Corel

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lijn Te Trekken In Corel
Hoe Een Lijn Te Trekken In Corel

Video: Hoe Een Lijn Te Trekken In Corel

Video: Hoe Een Lijn Te Trekken In Corel
Video: CorelDraw Lessen - Lijn met snijlijn om object 2024, April
Anonim

Corel Draw is een professionele grafische editor voor computers. Met zijn hulp worden advertenties, kinderfoto's en zelfs fantasiefoto's gemaakt. Het kan natuurlijk zijn dat niet alles in één keer lukt. Begin eenvoudig - teken een lijn in Corel.

Hoe teken je een lijn in Corel
Hoe teken je een lijn in Corel

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Trek een rechte lijn. Om dit te doen, selecteert u in de linkerkolom van tekengereedschappen het pictogram dat de geslepen punt van een potlood toont. Het staat bovenaan de kolom. Er valt een horizontale werkbalk weg. Van daaruit selecteert u het gereedschap genaamd de "polylijn". Het is het handigst en gemakkelijkst te gebruiken. Plaats de cursor op het punt waar de lijn uitkomt en druk op de linkermuisknop. Verplaats de cursor naar de gewenste lengte en dubbelklik op de linkerknop. Houd er rekening mee dat wanneer u begint met het tekenen van de lijn, er één klik moet zijn en aan het einde - twee. Houd er rekening mee dat de lijn die met zo'n tool wordt getekend superdun is en niet zichtbaar is wanneer deze op papier wordt afgedrukt.

Stap 2

Zorg ervoor dat u de dikte van de lijn selecteert in de bovenste regel van de gereedschappen in het venster aan de rechterkant. De maximale waarde daar is 2,0 mm. Als je meer nodig hebt, voer dan handmatige invoer van cijfers uit vanaf het toetsenbord.

Stap 3

Draai de lijn. Om dit te doen, selecteert u het bovenste gereedschap van de linkerkolom met gereedschappen, de "aanwijzer". Sleep het naar de getekende lijn en dubbelklik met de linkermuisknop totdat er aan beide kanten pijlen verschijnen. Pak deze pijlen met de muis en draai de lijn naar wens.

Stap 4

Teken lange of korte lijnen. Plaats hiervoor de aanwijzer op een bestaande lijn en klik eenmaal met de linkermuisknop. Aan beide zijden verschijnen zwarte vierkanten. Haak ze vast en leid ze in het midden om de lijn in te korten en naar buiten om deze langer te maken.

Stap 5

Teken een gekleurde lijn. Beweeg de aanwijzer over de lijn en selecteer deze met een lichte linkerklik. Selecteer nu een kleur uit het palet, dat zich aan de rechterkant van de kolom bevindt. Wanneer de kleur is geselecteerd, klik met de rechtermuisknop (!) Knop - de lijn wordt overschilderd. Verander de kleur in een andere op dezelfde manier.

Stap 6

Teken een stippellijn. Selecteer hiervoor de regel met de "pointer". Selecteer vervolgens in het venster naast het venster met de keuze van lijndikte de gewenste stippellijn. Selecteer in de aangrenzende vensters ook de eindpunt, d.w.z. pijlen of andere tekens.

Aanbevolen: