Wat Is Xls-formaat En Hoe Het Te Openen?

Inhoudsopgave:

Wat Is Xls-formaat En Hoe Het Te Openen?
Wat Is Xls-formaat En Hoe Het Te Openen?

Video: Wat Is Xls-formaat En Hoe Het Te Openen?

Video: Wat Is Xls-formaat En Hoe Het Te Openen?
Video: Форматы XLS, XLSM и XLSX — чем открыть на андроиде 2024, Mei
Anonim

Bestanden met de extensie.xls zijn spreadsheets die zijn gemaakt met Microsoft Excel, dat deel uitmaakt van het veelgebruikte Microsoft Office-softwarepakket.

xls - Microsoft Excel-bestandsresolutie
xls - Microsoft Excel-bestandsresolutie

Wat is xls

. Xls-resolutie is voor bestanden die zijn gemaakt met Microsoft Excel 2003 of eerder. Vanaf de 2007-versie gebruikt Excel een andere indeling, OOXML, en tabelbestanden hebben een.xlsx-resolutie.

De stamvader van Excel was, net als veel andere spreadsheet-editors, het Visicalc-programma, ontwikkeld door Software Arts in 1979. In totaal werden ongeveer 700 duizend exemplaren verkocht.

De eerste Excel werd uitgebracht in 1985 voor de Mac, en de Wndows-versie verscheen drie jaar later. Excel bood de gebruiker functies die niemand anders ooit had aangeboden. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lettertypen en het uiterlijk van de tabel te wijzigen.

Een interessante innovatie was de "slimme" herberekening van tabelwaarden - de waarden van cellen die door de wijziging werden beïnvloed, werden bijgewerkt, terwijl andere editors de hele tabel opnieuw berekenden, wat een aanzienlijke hoeveelheid tijd zou kunnen kosten.

In 1993 werd Excel samengevoegd met Microsoft Word en Microsoft PowerPoint om de Microsoft Office-suite te vormen.

Hoe te openen

Naast Microsoft Excel zijn er een aantal programma's waarmee je.xls-bestanden kunt openen om te bekijken en te bewerken.

Microsoft Excel Viewer is een gratis hulpprogramma van de fabrikant Excel waarmee u tabellen kunt bekijken en afdrukken.

Microsoft Excel tot versie 2003 heeft zijn eigen binaire formaat - BIFF. In 2008 publiceerde het bedrijf een formaatspecificatie van 349 pagina's.

OpenOffice is een kantoorsuite vergelijkbaar met Microsoft, maar vrij gedistribueerd onder de Apache-licentie. Ontwikkeling op verschillende tijdstippen werd uitgevoerd door bedrijven

LibreOffice is ook een gratis kantoorsuite. Een deel van de OpenOffice-ontwikkelaars heeft vanwege administratieve verschillen een eigen project opgericht, gedistribueerd onder de GNU LGPL-licentie.

Gnumeric is een platformonafhankelijke spreadsheet-editor die is uitgebracht onder de GNU GPL-licentie, dat wil zeggen, het is gratis software.

Kingsoft Office is een eigen kantoorsuite ontwikkeld door de Chinese ontwikkelaar Kingsoft. Er zijn gratis versies van de programma's voor persoonlijk gebruik.

Ze ontwikkelen actief applicaties voor het bekijken en bewerken van Excel-bestanden voor mobiel besturingssysteem - Android en iOS.

Calc XLS of Office HD kan bijvoorbeeld op een Apple-apparaat worden geïnstalleerd. OfficeSuite, Docs To Go, Kingsoft Office zijn goede opties voor Android OS.

Aanbevolen: