Wat Is De Iso-extensie, Hoe Kun Je Deze Openen

Inhoudsopgave:

Wat Is De Iso-extensie, Hoe Kun Je Deze Openen
Wat Is De Iso-extensie, Hoe Kun Je Deze Openen

Video: Wat Is De Iso-extensie, Hoe Kun Je Deze Openen

Video: Wat Is De Iso-extensie, Hoe Kun Je Deze Openen
Video: Влад А4 и Директор против СИРЕНОГОЛОВОГО 2024, Mei
Anonim

Aan het begin van het computertijdperk bestond het concept van een "bestand" niet, het was niet nodig om er een naam voor te bedenken en een extensie toe te wijzen. Vandaag is een heel ander verhaal. Bestandssystemen vragen om een duidelijke ordening, strikte informatieopslag. Daarom heeft elk bestand zijn eigen identificatie, waarmee het door dit of dat programma kan worden geopend.

Schijven waarvan u ISO-images kunt maken
Schijven waarvan u ISO-images kunt maken

In de hiërarchische structuur van een modern besturingssysteem is alles strikt op zijn plaats. Als de gebruiker een bestand vindt met de extensie *.exe, begrijpt hij dat het een programma of hulpprogramma is. *.doc moet in Word worden geopend en voor *.html zijn browsers en speciale editors ontwikkeld. Soms zijn er echter andere extensies die niet gemakkelijk zijn om mee om te gaan. En een van deze relatief zeldzame pc-gasten is *.iso

Zeldzame gast *.iso

Relatief recent waren pc-harde schijven zo klein dat een zeldzame gebruiker er grote bestanden op opsloeg. Het was eerder een verzameling muziek, boeken en/of afbeeldingen. Zodra er grote harde schijven beschikbaar kwamen, begonnen er films en games op te worden opgenomen. De laatste kwamen meestal in het *.iso-, *.mdf- of *.vcd-formaat en waren "afbeeldingen" van gewone cd's of dvd's.

In de jaren 90 van de vorige eeuw dachten ze niet dat hele collecties films of games op harde schijven konden passen.

Dit werd gedaan om op de harde schijf een spel of programma op te slaan dat u leuk vond en dat niet zou werken zonder cd-ondersteuning. Vervolgens werd met behulp van speciale programma's een "image" gemaakt en kon de schijf veilig worden teruggestuurd naar een vriend. Het was toen dat het *.iso-formaat beroemd werd. Voor sommige mensen die het voor het eerst tegenkwamen, was het echter moeilijk om dit vreemde bestand te openen.

Sesam - doe open

Er zijn tientallen programma's die het *.iso-formaat begrijpen. Maar ze werken allemaal volgens een soortgelijk principe, dus het is voldoende om de meest voorkomende te overwegen om volledige informatie te krijgen

Het werkingsprincipe van het emulatorprogramma is om de werking van een gewone cd/dvd-rom op programmaniveau te simuleren.

- DAEMON tools is een klassiek programma, bekend sinds het tweeduizendste jaar, toen de eerste versie werd uitgebracht. In staat om vele formaten van "afbeeldingen" van schijven te openen en ze ook te maken. Het project gaat door tot op de dag van vandaag. Laatste versie 2.2. Licentietype: Gratis (voor persoonlijk gebruik)

- alcohol 120% - een ander programma - een disc-emulator. Opent ook veel "afbeeldings"-formaten en maakt ze aan. Het project is in ontwikkeling. De nieuwste versie is 2.0.2.5830. Licentietype: Shareware.

- UltraISO is een minder bekend programma voor hetzelfde doel. Met zijn hulp kunt u tot 30 formaten "afbeeldingen" openen, ze maken en opnemen op cd. Het project ontwikkelt zich actief. De nieuwste versie is 9.6.1.3016. Licentietype: Shareware. Er is een gratis versie, maar deze werkt met "afbeeldingen" van maximaal 300 MB.

De grootte van de "afbeeldingen" kan variëren, maar de meest voorkomende opties zijn 700 MB en 1,4 GB. Met de wildgroei aan dvd's verschenen er "afbeeldingen" van 4 GB en meer. Als u echter bekend bent met een van de drie hierboven genoemde programma's, zal het werken met *.iso geen probleem zijn.

Aanbevolen: