Hoe Het Xls-bestand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Xls-bestand Te Openen
Hoe Het Xls-bestand Te Openen

Video: Hoe Het Xls-bestand Te Openen

Video: Hoe Het Xls-bestand Te Openen
Video: How to Solve Excel Cannot Open the File ... Because the File Format or File Extension Is Not Valid. 2024, Mei
Anonim

XLS-bestand - een document dat spreadsheets bevat met daarin ingevoerde gegevens. XLS is het standaardformaat voor Microsoft Office en wordt geopend met Microsoft Excel. Naast Excel kunt u andere toepassingen gebruiken die zowel op uw computer als op uw mobiele apparaat zijn geïnstalleerd.

Hoe het xls-bestand te openen
Hoe het xls-bestand te openen

Een bestand openen op een computer

Excel-applicatie (lees "Excel") opent XLS-bestanden op de computer. Als Microsoft Office al op uw systeem is geïnstalleerd, kan het openen worden gedaan door te dubbelklikken op de linkermuisknop. Als XLS om de een of andere reden niet is gekoppeld aan het basisprogramma, klikt u met de rechtermuisknop op het document en selecteert u de optie "Openen met". Selecteer Microsoft Excel in de lijst met programma's die op de computer zijn geïnstalleerd en klik op "OK".

Bij afwezigheid van het gekochte Microsoft Office-pakket, kunt u het analoge Libre Office gebruiken, dat voornamelijk wordt gebruikt in besturingssystemen van de Linux-familie, maar het bestaat ook in een versie voor Windows.

LibreOffice is volledig gratis.

Ga naar de officiële website van het softwarepakket en download de nieuwste versie die op de bron wordt gepresenteerd. Nadat de download is voltooid, installeert u het programma door te dubbelklikken op het installatiebestand en de instructies op het scherm te volgen. Na installatie worden de tabelbestanden automatisch gekoppeld aan het geïnstalleerde pakket en kunnen ze worden gestart door te dubbelklikken op de linkermuisknop.

XLS-ondersteuning in Android

Documenten op mobiele apparaten van het Android-platform kunnen worden geopend met speciale hulpprogramma's. Ga naar de Play Market via het menu van het apparaat om toegang te krijgen tot de applicatiewinkel. Onder de toepassingen die worden gepresenteerd in de sectie "Kantoor", kunt u een groot aantal verschillende editors kiezen. Het is vermeldenswaard Quick Office en Kingston Office, die ondersteuning bieden voor documenten met de.xls-extensie.

U kunt alternatieve programma's vinden door XLS in te voeren in de zoekbalk bovenaan het apparaatscherm.

Selecteer de gewenste applicatie en klik vervolgens op "Installeren" en wacht tot de installatie is voltooid en het bijbehorende bericht in de Android-meldingsbalk verschijnt. Er verschijnt een snelkoppeling naar het programma op het bureaublad van het apparaat en in het hoofdmenu. Klik erop om een toepassing te openen die automatisch het geheugen van uw apparaat scant en een lijst met herstelde bestanden weergeeft die in het venster kunnen worden geopend. Selecteer de gewenste XLS uit de voorgestelde documenten en wacht tot de inhoud op het scherm verschijnt.

XLS op iOS

Voor iOS-apparaten gaat het downloaden van spreadsheetapplicaties op dezelfde manier via de AppStore of iTunes. Voer bij het zoeken naar deze hulpprogramma's XLS in. Kies uit de aangeboden opties degene die het beste bij u past en installeer vervolgens het programma. Sluit na de installatie uw apparaat met een USB-kabel aan op uw computer en synchroniseer gegevens via het gedeelte "Toepassingen" van iTunes en de bijbehorende knop.

Breng vervolgens het vereiste XLS-bestand over naar het programmavenster, nadat u eerder het nieuw geïnstalleerde hulpprogramma uit de meegeleverde lijst hebt geselecteerd. Nadat u een document hebt toegevoegd, kunt u uw apparaat loskoppelen van de computer en het geïnstalleerde programma openen. Nadat u het in de lijst met documenten hebt gestart, ziet u het tabelbestand dat u zojuist hebt gekopieerd. Klik erop om het te bekijken en te bewerken.

Aanbevolen: