Waarom Gaat De Computer Niet Aan?

Inhoudsopgave:

Waarom Gaat De Computer Niet Aan?
Waarom Gaat De Computer Niet Aan?

Video: Waarom Gaat De Computer Niet Aan?

Video: Waarom Gaat De Computer Niet Aan?
Video: How to Fix - Any Laptop That Wont Turn On / No Power / Freezes or Turns Off at Start Up 2024, April
Anonim

Een computer is een technisch complex systeem waarin veel componenten met elkaar in wisselwerking staan. Het optreden van een storing in bepaalde componenten beïnvloedt de prestaties van de computer - het probleem kan ertoe leiden dat de computer niet meer opstart en niet meer reageert op het indrukken van de aan/uit-knop.

Waarom gaat de computer niet aan?
Waarom gaat de computer niet aan?

Defecte kabel

Als de computer niet opstart nadat u op de aan/uit-knop hebt gedrukt, controleer dan het netsnoer dat van het stopcontact naar de achterkant van de behuizing loopt. Controleer de kabel op beschadigingen. Probeer de kabel aan te sluiten op een ander stopcontact van het verlengsnoer - het is waarschijnlijk dat het falen van een afzonderlijk stopcontact of het hele verlengsnoer als geheel de reden is geweest voor het onvermogen om de computer aan te zetten.

De stekkers moeten aan de ene kant stevig in de voeding van de computer worden gestoken en aan de andere kant in een stopcontact.

Aan/uit-schakelaar

Als de draad intact is, controleert u de aan/uit-schakelaar, die zich aan de achterkant van de computer bij het kabelinvoergat moet bevinden. Deze hendel moet in de I (Aan) stand staan. Als de knop zich al in de gewenste positie bevindt, schakelt u deze uit en weer in en probeert u de computer opnieuw op te starten.

Stroomvoorziening

Als de computer na het uitvoeren van deze bewerkingen nog steeds niet wordt ingeschakeld, kan de storing verband houden met een probleem met de voeding of het moederbord. Stroomstoringen komen vaker voor. Om er zeker van te zijn dat alles in orde is met het moederbord, verwijdert u de zijkap van de computer door de bevestigingen op het achterpaneel los te draaien. Koppel het netsnoer los en controleer de dichtheid van alle geïnstalleerde lussen in het apparaat.

Als de bovenstaande manipulaties niet hebben geholpen bij het elimineren van de oorzaak van de storing, is uw stroomvoorziening defect. Om het te vervangen, brengt u de behuizing naar een servicecentrum en bestelt u een PSU-vervangingsservice.

U kunt de voeding ook zelf thuis vervangen. Ontdek hiervoor de stroombron in watt door de documentatie bij uw computer te lezen of door de sticker op de voeding zelf te bekijken.

U kunt de benodigde informatie vinden als u de zijklep van de hoes verwijdert.

Koop het apparaat vervolgens bij een computerwinkel. Qua vermogen moet de PSU overeenkomen met uw vorige apparaat.

Na aankoop moet u de voeding in uw computer installeren. Verwijder hiervoor het batterijdeksel aan de zijkant weer en koppel alle kabels los die van de oude voeding naar het moederbord gaan. Noteer de locatie van de losgekoppelde draden, verwijder vervolgens de voeding en installeer een nieuwe in overeenstemming met de bevestigingen op de behuizing.

Sluit alle benodigde draden aan op het moederbord en zet ze stevig vast in de poorten. Schroef de voeding vast en controleer de werking door deze met de juiste kabel op de voeding aan te sluiten. Als de computer begint op te starten, is de reparatie voltooid en kunt u het computerdeksel sluiten.

Aanbevolen: