Waarom De Computer Niet Aan Gaat?

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer Niet Aan Gaat?
Waarom De Computer Niet Aan Gaat?

Video: Waarom De Computer Niet Aan Gaat?

Video: Waarom De Computer Niet Aan Gaat?
Video: PC GAAT NIET AAN? Zo los je dat op! | FIX EEN PC! | TechTime 2024, Mei
Anonim

Als de computer niet kan worden ingeschakeld, kan dit een ernstig probleem zijn. Misschien is de schuld van het netfilter de schuld. Of het gebrek aan elektriciteit in het gebouw. Het is de moeite waard om te controleren of de stroomkabels correct zijn aangesloten. Een storing van de computer zelf kan niet worden uitgesloten.

Als de computer niet wordt ingeschakeld, moet u controleren of deze is aangesloten
Als de computer niet wordt ingeschakeld, moet u controleren of deze is aangesloten

Stroomproblemen

Heb je op de aan/uit-knop gedrukt en werkt de computer niet? Haast u niet om een specialist te bellen. De kans is groot dat het probleem is veroorzaakt door een misverstand.

De computer werkt mogelijk niet vanwege een banaal gebrek aan elektriciteit. Kijk eerst of de schakelaar op de overspanningsbeveiliging aan staat. Hij kan per ongeluk worden geraakt en in een niet-werkende positie worden geplaatst.

Als alles met hem in orde is, is het de moeite waard om te controleren of de stekker van het stroomfilter in het stopcontact zit. Als de computer zich op kantoor bevindt, is de stekker mogelijk per ongeluk uitgetrokken tijdens het schoonmaken.

Het kan geen kwaad om het netsnoer van de computer te controleren. De stekker moet in de overspanningsbeveiliging worden gestoken. Als er veel consumenten op zijn aangesloten, kunt u de draden door elkaar halen en per ongeluk de systeemeenheid of monitor spanningsloos maken.

Slecht kabelcontact in de voedingsconnector is een andere veelvoorkomende oorzaak van problemen. De stekker kan losraken of uit de connector vallen, vooral als deze niet stevig genoeg is ingestoken. Om het probleem op te lossen, moet u de kabel terugplaatsen totdat deze stopt.

Veel voedingen hebben een vaak over het hoofd gezien schakelaar op de behuizing. Bij het manipuleren van de systeemeenheid kunt u er per ongeluk op klikken. Zorg ervoor dat u controleert of deze in de werkstand staat.

Een kapot stopcontact of een defecte overspanningsbeveiliging zijn andere mogelijke oorzaken van het probleem. Als u twijfelt, controleer dan de verkooppunten. Als je geen speciale tester hebt, kun je een gewone tafellamp gebruiken.

De situatie met een stroomstoring is niet uit te sluiten. Controleer of andere elektrische apparaten werken, of er licht is in de aangrenzende kamers. Controleer de stroomonderbrekers in het verdeelbord.

Computerproblemen

Als er elektriciteit is, de overspanningsbeveiliging in orde is en alles correct is aangesloten, kan de reden in de computer zelf liggen. U kunt de probleemoplossing alleen op zich nemen als u zeker weet dat u het aankunt. Als dit niet het geval is, is het beter om een specialist te raadplegen.

Het probleem kan worden veroorzaakt door de aan / uit-knop zelf. Door slijtage kan het mislukken. Met de hulp van een specialist wordt een dergelijke storing vrij snel gediagnosticeerd en gecorrigeerd.

Het contact op de kruising van de draden van de voeding naar het moederbord of de harde schijf zou verdwenen kunnen zijn. Als u zeker bent van uw capaciteiten, kunt u de betrouwbaarheid van hun verbinding controleren. Voordat u dit doet, moet u zeker de computer loskoppelen!

Oxidatie van de contacten van de belangrijkste componenten kan de computer beschadigen. De risicogroep is RAM, videokaart, harde schijf. Om het probleem op te lossen, moeten de contacten worden schoongemaakt.

Een defecte voeding is een andere mogelijke reden waarom de computer niet start. De meest betrouwbare manier om een dergelijk probleem te identificeren, is door een ander apparaat aan te sluiten waarvan bekend is dat het goed is.

Stof dat de binnenkant van de systeemeenheid verstopt, kan kortsluiting veroorzaken. Als er geen onherstelbare schade aan de componenten is, kan alles worden gerepareerd met een borstel en een stofzuiger.

Aanbevolen: