Waarom Gaat De Monitor Niet Aan?

Inhoudsopgave:

Waarom Gaat De Monitor Niet Aan?
Waarom Gaat De Monitor Niet Aan?

Video: Waarom Gaat De Monitor Niet Aan?

Video: Waarom Gaat De Monitor Niet Aan?
Video: Wat te doen bij geen signaal? 2024, Mei
Anonim

De monitor is een integraal onderdeel van de computer, waarvan de juiste werking de sleutel is tot een comfortabele interactie met de computer als geheel. Als het apparaat niet wordt ingeschakeld, is het de moeite waard om uit te zoeken waarom dit gebeurt.

Waarom gaat de monitor niet aan?
Waarom gaat de monitor niet aan?

Monitor voeding

Monitoren die aan Rusland worden geleverd, zijn ontworpen om te werken op een elektriciteitsnet van 220 V. De voeding wordt geleverd met een speciale voedingskabel die bij de monitor wordt geleverd. Als het niet wordt ingeschakeld, is het in de eerste plaats de moeite waard om op de kabel te letten. Eerst worden de kwaliteit van de monitoraansluiting, de netheid en integriteit van de stroomaansluitingen gecontroleerd. Op alle moderne monitoren zijn ze trapeziumvormig. Het is de moeite waard om de kabel los te koppelen en er weer in te steken.

Als het opnieuw aansluiten van de voedingskabel de situatie niet heeft gered, moet u deze wijzigen. U kunt de kabel voor het testen van een andere monitor verwijderen. Als de monitor op een andere kabel wordt ingeschakeld, moet u een nieuwe netwerkkabel kopen. Het wordt verkocht in alle computerwinkels, hun kosten variëren van 100 tot 200 roebel.

Het is goed mogelijk dat de zaak in het stopcontact zelf zit waarop de monitor was aangesloten. Naast de monitor is het de moeite waard om er een huishoudelijk apparaat op aan te sluiten. Als het ook niet werkt, moet u contact opnemen met een elektricien om het stopcontact te vervangen.

Monitor storing

Alle bovenstaande maatregelen leiden misschien tot niets, het is goed mogelijk dat de monitor zelf kapot gaat. Als dit het geval is, wordt het onder geen enkele omstandigheid ingeschakeld. Het zal naar een servicecentrum moeten worden gebracht, waar diagnostiek en reparaties zullen worden uitgevoerd. Als de monitor onder de garantie valt, kunnen reparaties gratis worden uitgevoerd. Anders moet de gebruiker afstand doen van een bepaald bedrag. De prijs is afhankelijk van de complexiteit van de reparatie. Het is vaak hoger dan de kosten van een nieuwe monitor.

De bijzonderheden van de videokaart

Soms kunnen meerdere monitoren op één videokaart worden aangesloten. Als hun aantal meer wordt ondersteund dan door de videokaart wordt ondersteund, kan het beeld verdwijnen. Soms wordt dit geïnterpreteerd als een storing van de monitor, dus het loont de moeite om overbelasting van de videokaart uit te sluiten.

Monitor preventie

Om het apparaat lang en betrouwbaar te laten werken, moet het regelmatig worden ontdaan van stof en vuil, om plotselinge temperatuurschommelingen en overmatige vochtigheid van de omgeving waarin het moet werken te voorkomen. De monitor moet worden schoongemaakt met een droge doek en het scherm moet worden afgeveegd met speciale vochtige antistatische doekjes. Dit laatste geldt met name voor monitoren met vloeibare kristallen, waarvan de werking het zicht van de gebruiker sterk beïnvloedt.

Aanbevolen: