Waarom Gaat De Telefoon Niet Aan?

Inhoudsopgave:

Waarom Gaat De Telefoon Niet Aan?
Waarom Gaat De Telefoon Niet Aan?

Video: Waarom Gaat De Telefoon Niet Aan?

Video: Waarom Gaat De Telefoon Niet Aan?
Video: Telefoon gaat niet meer aan? Check dan deze video! - ThePhoneLab 2024, April
Anonim

Vaak heb je te maken met het feit dat de mobiele telefoon niet aan gaat. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Bovendien kunnen ze niet alleen afhankelijk zijn van het merk van het apparaat zelf, maar zelfs van een bepaald model van dit apparaat. Er zijn echter veelvoorkomende redenen voor dit gedrag van de telefoon.

Waarom gaat de telefoon niet aan?
Waarom gaat de telefoon niet aan?

Redenen waarom de mobiele telefoon niet wordt ingeschakeld

De batterij van de telefoon is mogelijk leeg. Je bent bijvoorbeeld 's avonds vergeten de ontvanger op te laden, en daardoor gaat het toestel 's ochtends niet aan. Als je telefoon nog steeds niet werkt nadat het opladen is gestart, geef de hoop dan niet op. Laat hem 1 dag opladen. In het geval dat het apparaat daarna nog steeds niet werd ingeschakeld, moet u de reden in iets anders zoeken.

De batterij is mogelijk onbruikbaar geworden. Om dit te weten te komen, opent u de achterkant van uw telefoon en bekijkt u zorgvuldig de batterij. Het feit dat het defect is, wordt aangegeven door zijn zwelling.

Het kan ook zijn dat de oplader defect bleek te zijn. Test het indien mogelijk op een andere telefoon. Als blijkt dat dit apparaat goed werkt, moet er naar een andere reden worden gezocht.

Als er een geheugenkaart in het apparaat is geplaatst, kan dit ook de reden zijn dat het niet wordt ingeschakeld. Misschien blokkeert de kaart de lancering van de mobiele telefoon. Dit gebeurt vooral vaak als het vol staat met informatie. Verwijder in dit geval de kaart uit de sleuf en controleer of de telefoon daarna wordt ingeschakeld.

Er kan een sterke mechanische impact op het apparaat zijn opgetreden, wat een storing heeft veroorzaakt. Het is problematisch om te bepalen aan de hand van het uiterlijk van het telefoonhoesje. De interne mechanismen van dit apparaat kunnen echter hebben geleden. In het geval van een dergelijke storing is het niet aan te raden om het apparaat zelf te openen; u dient contact op te nemen met een specialist.

Mechanische schade wordt meestal veroorzaakt door:

- vallen van het apparaat op de grond;

- schade door dieren of kleine kinderen;

- verpletteren in een zak of in de zakken van strakke broeken, enz.

Vocht kan in je telefoon komen, maar niet per se omdat het in het water komt. Het kan voldoende zijn dat de machine gewoon in een vochtige ruimte wordt geplaatst. Ook in dit geval dient u zelf geen actie te ondernemen, maar naar een specialist te gaan.

Vocht kan de volgende oorzaken hebben:

- vallen van het apparaat in een toiletpot, een bad met water, sneeuw of een waterlichaam;

- aanbrengen in de regen;

- tijdens de regenperiode een mobiele telefoon op straat laten liggen;

- beslaan van het apparaat, veroorzaakt door het uitvoeren van intensief fysiek werk door de eigenaar.

Als de smartphone niet aan gaat, is het mogelijk dat de software is gecrasht. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om de firmware bij te werken of terug te draaien. Een andere mogelijke reden waarom de telefoon niet kan worden ingeschakeld, is een kapotte aan / uit-knop. Het is best lastig om dit zelf te bepalen. Dergelijke gevallen zijn zeldzaam genoeg, maar ze kunnen gebeuren door de val van het apparaat van grote hoogte.

Wat als de telefoon niet aangaat?

Probeer eerst de oorzaak van het probleem te achterhalen. Als je dit zelf hebt kunnen doen, moet je nadenken over hoe je verder moet.

Dus als het probleem een defecte batterij was, moet deze worden vervangen. Bij een storing in het apparaat kunt u niet zonder een servicecentrum. Houd er rekening mee dat telefoonreparatie vaak duurder is dan de aanschaf van een nieuw toestel.

Aanbevolen: