Hoe U Uw Huid Mooi Kunt Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Huid Mooi Kunt Maken In Photoshop
Hoe U Uw Huid Mooi Kunt Maken In Photoshop

Video: Hoe U Uw Huid Mooi Kunt Maken In Photoshop

Video: Hoe U Uw Huid Mooi Kunt Maken In Photoshop
Video: Kleurproblemen en vlekken in de huid - Photoshop Gradientmap 2024, Mei
Anonim

Een van de meest voorkomende bewerkingen voor het verwerken van digitale foto's in Adobe Photoshop is het retoucheren van portretten. Het is gericht op het elimineren van natuurlijke of technisch geïntroduceerde defecten in de huid van de persoon op de foto. Er zijn veel artikelen en tutorials geschreven over hoe je de huid mooi kunt maken in Photoshop. Ze presenteren zowel eenvoudige als vrij complexe methoden. Eenvoudige methoden zijn vaak net zo goed als complexe als het gaat om de kwaliteit van het uiteindelijke beeld.

Hoe u uw huid mooi kunt maken in Photoshop
Hoe u uw huid mooi kunt maken in Photoshop

Noodzakelijk

Universele editor voor digitale rasterafbeeldingen Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto in de editor. Om dit te doen, selecteert u de items "Bestand" en "Openen" in het menu of drukt u op de toetsen Ctrl + O.

Stap 2

Selecteer en pas het gereedschap Retoucheerpenseel aan. De tool is beschikbaar op de hoofdwerkbalk. Nadat u het gereedschap Retoucheerpenseel hebt gekozen, stelt u de juiste penseelgrootte in het bovenste paneel in. De grootte van het penseel moet worden gekozen afhankelijk van de beeldresolutie, zodat het comfortabel is om mee te werken.

Stap 3

Verwijder grote defecten met het Retoucheerpenseel. Houd de Alt-toets ingedrukt. Klik vervolgens op de plaats van de foto, die als referentie zal dienen voor de herstelde delen van de afbeelding. Klik of sleep een penseel over de plaats van de foto waar u het defect wilt herstellen.

Stap 4

Dupliceer de huidige laag. Selecteer "Laag" en "Laag dupliceren" in het menu.

Stap 5

Pas het filter "Gaussiaans vervagen" toe op de nieuwe laag. Selecteer hiervoor de menu-items "Filter", "Blur", "Gaussiaans vervagen …". In het dialoogvenster dat verschijnt, stelt u in het veld "Radius" de waarde in op 60. Klik op de knop "OK".

Stap 6

Wis niet-huid wazige elementen. Selecteer het gummetje in het paneel. Stel in de bovenste werkbalk de juiste borsteldiameter in. Typ 20 in het veld "Dekking" van hetzelfde paneel. Trek het penseel over de plaatsen van de afbeelding die u wilt wissen.

Stap 7

Lijn de lagen uit. Selecteer de weergavemodus "Scherm" voor de huidige laag. Dit gebeurt in de vervolgkeuzelijst van het tabblad "Lagen". Klik met de rechtermuisknop op de huidige laag in de lagenlijst en selecteer "Omlaag samenvoegen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 8

Breng de helderheid van de foto terug naar het vorige uiterlijk. Selecteer "Afbeelding", "Aanpassingen", "Niveaus" in het menu of druk op de toetsencombinatie Ctrl + L. Verplaats de middelste schuifregelaar onder het diagram totdat de helderheid van de foto hetzelfde is als voordat de lagen werden gecombineerd. Klik op de knop "OK".

Stap 9

Sla de gewijzigde afbeelding op. Druk op Shift + Ctrl + S of selecteer "Bestand" en "Opslaan als …" in het menu. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt het formaat, de naam en het pad op om het bestand op te slaan. Klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: