Hoe Een Pc Te Formatteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pc Te Formatteren?
Hoe Een Pc Te Formatteren?

Video: Hoe Een Pc Te Formatteren?

Video: Hoe Een Pc Te Formatteren?
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Soms zijn er situaties waarin u de harde schijf van uw computer volledig moet formatteren. De stappen die nodig zijn om deze bewerking uit te voeren, zijn afhankelijk van het feit of het besturingssysteem al dan niet op deze schijf is geïnstalleerd.

Hoe een pc te formatteren?
Hoe een pc te formatteren?

Noodzakelijk

Partitiebeheer, tweede computer, Windows-schijf

instructies:

Stap 1

De zekerste en meest betrouwbare manier om een volledige harde schijf te formatteren, is door hem op een andere computer aan te sluiten. Met deze methode kunt u absoluut alle schijfbewerkingen uitvoeren, inclusief het maken en wijzigen van partities.

Stap 2

Verwijder de harde schijf uit de systeemeenheid en sluit deze aan op een tweede computer. Zet deze pc aan en start het besturingssysteem. Open het menu Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op een partitie op uw harde schijf en selecteer "Formatteren". Selecteer het bestandssysteem van de toekomstige schone partitie.

Stap 3

Herhaal de bovenstaande stappen voor alle andere lokale schijven die u wilt formatteren. Deze methode is niet altijd handig, omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om een tweede computer te gebruiken.

Stap 4

U kunt elke harde schijfpartitie formatteren tijdens de installatie van het besturingssysteem. Plaats de schijf met de installatiebestanden van Windows Vista of Seven in de drive en start deze.

Stap 5

Na een paar punten zal het scherm een venster tonen met een lijst van bestaande partities. Klik op de knop Schijfinstallatie om het menu Geavanceerde acties weer te geven. Selecteer de sectie die u wilt opmaken en klik op de knop Verwijderen of Opmaak. In het eerste geval is de sectie niet langer actief en in het tweede geval wordt deze gewist.

Stap 6

Als je de Windows-installatieschijf niet bij de hand hebt, gebruik dan het programma Partition Manager. Installeer en voer het uit. Klik met de rechtermuisknop op de sectie die moet worden opgemaakt en selecteer "Formatteren". Specificeer het bestandssysteem van de toekomstige opgeschoonde schijf.

Stap 7

Klik op de knop Toepassen. Als het besturingssysteem dat momenteel wordt gebruikt niet op deze partitie is geïnstalleerd, wordt het formatteringsproces voltooid zonder opnieuw op te starten. Als deze sectie een systeemsectie is, blijft het programma bewerkingen uitvoeren in MS-DOS-modus.

Aanbevolen: