Een Flashstation Formatteren Voor Een Camera

Inhoudsopgave:

Een Flashstation Formatteren Voor Een Camera
Een Flashstation Formatteren Voor Een Camera

Video: Een Flashstation Formatteren Voor Een Camera

Video: Een Flashstation Formatteren Voor Een Camera
Video: How to Format USB Flash Drive on Windows 10? 2024, Mei
Anonim

Dag na dag, terwijl hij foto's maakt van de wereld om hem heen, zijn familie en vrienden en foto's overzet naar een computer, struikelt iemand over het probleem van het infecteren van een geheugenkaart van een camera met verschillende virussen. Als er een goed antivirusprogramma op uw computer is geïnstalleerd, herkent deze snel ongenode gasten. Maar als er geen programma is en er zijn veel bestanden op de flashdrive, kan het behoorlijk moeilijk zijn om virussen te detecteren. Experts adviseren om foto's direct na het fotograferen over te zetten naar een computer en de USB-stick regelmatig te formatteren. Hoe je dat doet?

Een flashstation formatteren voor een camera
Een flashstation formatteren voor een camera

instructies:

Stap 1

Bestudeer de menu's van uw camera zorgvuldig. In elke digitale camera, en nog meer in spiegelreflexoptiek, is er een item "Geheugenkaart formatteren". Nadat u deze optie hebt geselecteerd, verschijnt er een venster met de waarschuwing dat het formatteren alle afbeeldingen op uw kaart zal vernietigen en de vraag "Doorgaan?" Als je ze van tevoren hebt gekopieerd en er is niets om je zorgen over te maken, klik dan gerust op "Ja" of "OK", en de kaart wordt geformatteerd. Als u bij het formatteren van de flashkaart het opschrift "Onmogelijk" of "Mislukt", "Vervang de kaart" ziet, controleer dan of de beveiliging tegen het verwijderen van foto's is ingesteld. Op sommige camera's wordt deze functie uitgevoerd door een schuifregelaar in de buurt van het opschrift "Lock", op andere - door een knop waarnaast een sleutel is getekend. Soms wordt deze knop ingedrukt wanneer de camera onzorgvuldig en haastig in de koffer wordt gevouwen of wanneer kinderen met uw apparatuur spelen.

Stap 2

Bezitters van kaartlezers hoeven niet goed in het cameramenu te kijken. Het is veel gemakkelijker om een USB-stick te wissen met dit apparaat. Om de kaart te formatteren, plaatst u deze in een kaartlezer. Nadat de computer de kaart heeft gelezen en deze herkent als een verwijderbaar flash-apparaat, gaat u naar "Deze computer", klikt u met de rechtermuisknop op het kaartpictogram en selecteert u "Formatteren".

Stap 3

Als je geen kaartlezer hebt, maar wel een kabel om bestanden naar een computer te kopiëren, helpt dit ook om de USB-stick te formatteren. Sluit de camera en de computer aan met deze USB-kabel, wacht tot de computer de USB-stick herkent en formatteer deze zoals in het vorige geval. Degenen die in Total Commander- of Far-programma's werken, moeten ook op het flashstationpictogram in de opdrachtregel klikken en "Formatteren" selecteren.

Aanbevolen: