De Lokale Schijf Loskoppelen?

Inhoudsopgave:

De Lokale Schijf Loskoppelen?
De Lokale Schijf Loskoppelen?

Video: De Lokale Schijf Loskoppelen?

Video: De Lokale Schijf Loskoppelen?
Video: DRN - Demonteren laptop harde schijf 2024, Mei
Anonim

Een van de lokale stations op uw computer kan worden gebruikt om uw persoonlijke gegevens op te slaan. Als er in de nabije toekomst meer gebruikers op de computer gaan werken, kunnen zij toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens. Dit is vooral waarschijnlijk als ze allemaal inloggen met hetzelfde beheerdersaccount. De oplossing voor het probleem kan zijn om de lokale schijf los te koppelen - dan weten andere gebruikers niet eens van het bestaan ervan.

De lokale schijf loskoppelen?
De lokale schijf loskoppelen?

instructies:

Stap 1

Klik op "Start" -> "Configuratiescherm" en selecteer het onderdeel "Beheerderstools". Er wordt een venster geopend met verschillende beheeropties, waaruit u "Computerbeheer" selecteert. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen" in het contextmenu.

Stap 2

Als u nu Windows XP hebt, zoekt u de regel "Structuur" en opent u het onderdeel "Schijfbeheer" daarin. Als u het besturingssysteem Windows 7 gebruikt, zoekt u de regel "Opslagapparaten", waarin u ook het onderdeel "Schijfbeheer" opent.

Stap 3

Er verschijnt een venster met informatie over alle lokale stations op de computer. In het bovenste deel van het venster staat een lijst met alle lokale schijven, in het onderste deel - informatie over elke lokale schijf. Klik nu met de rechtermuisknop op de lokale schijf die u wilt loskoppelen. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de optie "Change letter of drive path wijzigen". Er verschijnt een ander venster waarin u de opdracht "Verwijderen" selecteert. Bevestig vervolgens de bewerking door op OK te klikken en sluit het venster.

Stap 4

Ga naar "Deze computer" en zorg ervoor dat de lokale schijf die je hebt geselecteerd niet langer wordt weergegeven en ook ontbreekt in Verkenner. Deze lokale schijf verschijnt niet, zelfs niet nadat de computer opnieuw is opgestart.

Stap 5

Om de losgekoppelde lokale schijf weer zichtbaar te maken voor het systeem, gaat u naar Schijfbeheer. Klik met de rechtermuisknop op het naamloze gebied en selecteer "Wijzig stationsletter of stationspad" in het contextmenu. Selecteer in het menu dat verschijnt de opdracht "Toevoegen". Selecteer vervolgens een stationsletter en klik vervolgens op OK. Doe het raam dicht. Ga naar "Mijn Computer". U hebt nu volledige toegang tot deze lokale schijf en informatie. Het in- en uitschakelen van lokale schijven is een volkomen veilige procedure, omdat alle informatie volledig wordt opgeslagen.

Aanbevolen: