Laptop: Accu Loskoppelen Of Niet?

Laptop: Accu Loskoppelen Of Niet?
Laptop: Accu Loskoppelen Of Niet?

Video: Laptop: Accu Loskoppelen Of Niet?

Video: Laptop: Accu Loskoppelen Of Niet?
Video: HOE DE BATTERIJ VAN ACER LAPTOP TE RESETTEN 2024, Mei
Anonim

De levensduur van een laptop wordt grotendeels bepaald door de gebruiksomstandigheden en tijdig onderhoud. Ervaren gebruikers raden vaak aan om de batterij van de laptop los te koppelen wanneer deze is aangesloten. In hoeverre is het raadzaam en schaadt het de computer om zonder autonome stroombron te werken?

Laptop: accu loskoppelen of niet?
Laptop: accu loskoppelen of niet?

Het belangrijkste argument dat ervaren gebruikers aanhalen om de laptopbatterij tijdens langdurig gebruik van het netwerk los te koppelen, is als volgt: de batterij die op het apparaat is geïnstalleerd, staat constant in de oplaadmodus, wat de levensduur aanzienlijk verkort.

In feite gaat de batterij echter alleen in de oplaadmodus wanneer het door het ontwerp toegestane ontladingsniveau onder 90-95% daalt, en bij gebruik van het lichtnet vormt dit geen bedreiging voor de laptop. Een standaard laptopbatterij is ontworpen om te functioneren met een afwisselende cyclus van opladen en ontladen.

Daarnaast zorgt de batterij ervoor dat de laptop ononderbroken van stroom wordt voorzien in het geval van een stroomstoring, wat wel eens voorkomt. Daarom kunt u met een batterij die op zijn plaats wordt geplaatst wanneer u werkt vanaf een elektrisch netwerk, informatie tijdig opslaan en gegevensverlies voorkomen. Begrijp dat u op deze manier niet alleen tijd, maar ook gemoedsrust bespaart.

Een bijkomend tegenargument dat voorstanders van batterijloze vernietigt, is het feit dat draagbaarheid het belangrijkste verkoopargument van de laptop is. Door de aangesloten batterij kunt u naar een andere plaats verhuizen en verder werken zonder onnodige tijdverspilling. Als de batterij is losgekoppeld, moet u deze niet alleen in de sleuf plaatsen, maar ook enige tijd opladen om het apparaat volledig gereed te maken. Houd er rekening mee dat een batterij die is losgekoppeld van een laptop, vatbaar is voor zelfontlading.

Als u echter lange tijd in stationaire modus werkt, zeker bent van een ononderbroken stroomtoevoer of een speciale overspanningsbeveiliging gebruikt waarmee u extra tijd krijgt voor nooduitschakeling, dan kunt u de batterij eenvoudig loskoppelen van de laptop. Maar dit heeft praktisch geen invloed op de levensduur van de batterij. Statistieken zeggen dat de gemiddelde levensduur van de batterij in ieder geval niet meer dan twee tot drie jaar is.

Aanbevolen: