Een Harde Schijf Loskoppelen?

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Loskoppelen?
Een Harde Schijf Loskoppelen?

Video: Een Harde Schijf Loskoppelen?

Video: Een Harde Schijf Loskoppelen?
Video: Hoe vervang je de hardeschijf van je laptop door een SSD? 2024, Mei
Anonim

Soms moet de gebruiker een of meer harde schijven van het systeem afsluiten. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, die stuk voor stuk binnen de macht van zelfs beginners liggen.

Een harde schijf loskoppelen?
Een harde schijf loskoppelen?

instructies:

Stap 1

U kunt de harde schijf uitschakelen met behulp van BIOS, waarvoor u in de instellingen, tegenover de naam van de schijf, de waarde "Uitgeschakeld" of "Geen" moet instellen (afhankelijk van de BIOS-versie). Houd er rekening mee dat moderne versies van Windows in de meeste gevallen nog steeds kunnen zien dat de schijf op deze manier is losgekoppeld.

Stap 2

U kunt een harde schijf ook ontkoppelen vanuit Apparaatbeheer door ernaartoe te navigeren vanuit het Configuratiescherm en vervolgens met de rechtermuisknop op de schijf te klikken en "ontkoppelen" te selecteren.

Stap 3

U kunt een letter van een schijf ontnemen (deze wordt daarom niet in het systeem weergegeven) door via het Configuratiescherm naar het venster "Schijfbeheer" te gaan, vervolgens naar "Beheerprogramma's" en vervolgens naar "Computerbeheer". Klik met de rechtermuisknop op de schijf en maak de toewijzing van een letter ongedaan.

Aanbevolen: