Waar Lettertypen Te Gooien

Inhoudsopgave:

Waar Lettertypen Te Gooien
Waar Lettertypen Te Gooien

Video: Waar Lettertypen Te Gooien

Video: Waar Lettertypen Te Gooien
Video: Rûgeha Waar - Ezmûna Wênegirtinê | ڕووگەها وار - ئەزموونا وێنەگرتنێ 2024, Mei
Anonim

Lettertypen worden in het Windows-besturingssysteem gebruikt om tekst op de juiste manier op te maken bij het bewerken ervan in toepassingen voor het maken van tekstdocumenten of afbeeldingen. In Windows bevinden lettertypen zich in een speciale map en de gebruiker kan ze zelf toevoegen om in alle programma's te gebruiken.

Waar lettertypen te gooien
Waar lettertypen te gooien

instructies:

Stap 1

Lettertypen in Windows bevinden zich in de map Windows - Fonts van de lokale C:-schijf. Alle geïnstalleerde lettertypebestanden moeten in deze map worden geplaatst voor verder gebruik bij het bewerken van tekst.

Stap 2

Om een lettertype te installeren, moet u het eerst van internet downloaden. Tegenwoordig zijn er een groot aantal bronnen met een grote database aan archieven voor installatie. Ga naar een vergelijkbare site en download de tekensets die je leuk vindt. De extensie van de gedownloade bestanden is bij voorkeur.ttf.

Stap 3

Als de gedownloade tekensets als archief op de site werden gepresenteerd, pak deze dan uit met behulp van het WinRAR-programma. Kopieer de resulterende bestanden door ze met de linkermuisknop te selecteren en vervolgens met de rechtermuisknop te klikken en "Kopiëren" of "Knippen" te selecteren.

Stap 4

Ga naar "Start" - "Computer" en selecteer "Lokale schijf C:". Ga naar de map Windows - Lettertypen en plak de gekopieerde bestanden door met de rechtermuisknop te klikken in het Verkenner-venster en "Plakken" te selecteren.

Stap 5

Lettertypen kunnen ook automatisch worden geïnstalleerd. Als u Windows 7 op uw computer hebt geïnstalleerd, dubbelklikt u gewoon op het.ttf-bestand om de gewenste tekenset toe te passen en de installatie ervan te bevestigen. Om de bestanden die u nodig hebt te importeren, kunt u ook naar "Start" - "Configuratiescherm" - "Vormgeving en persoonlijke instellingen" - "Lettertypen" gaan. U kunt de gewenste lettertypen hier rechtstreeks vanuit elke map overzetten. In dit venster kunt u ook de parameters configureren voor het weergeven van symbolen en hun stijl.

Stap 6

Nadat u de kopieerprocedure hebt voltooid, kunt u naar een tekst- of grafische editor gaan en het gewenste lettertype selecteren. Als bij het invoeren van tekens de geselecteerde set letters niet wordt weergegeven, werkt het alleen voor Latijn of een andere lay-out. Als u Russische letters wilt weergeven, downloadt u de.ttf-bestanden die Russisch ondersteunen.

Aanbevolen: