Hoe Koelpasta Op Een Videokaart Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Koelpasta Op Een Videokaart Te Veranderen
Hoe Koelpasta Op Een Videokaart Te Veranderen

Video: Hoe Koelpasta Op Een Videokaart Te Veranderen

Video: Hoe Koelpasta Op Een Videokaart Te Veranderen
Video: GPU koelpasta vervangen | How To #2 2024, April
Anonim

De meeste mensen kunnen zich hun leven niet voorstellen zonder een computer. Hij speelt de rol van assistent op het werk, een middel om te communiceren met familie en vrienden. Computers hebben echter de neiging om kapot te gaan. Een voorbeeld is plotselinge overmatige oververhitting. Dit fenomeen wordt meestal veroorzaakt door een verslechtering van de kwaliteit van de koelpasta. Wat te doen? Naar de service brengen is niet helemaal een goede optie, omdat de service niet de goedkoopste is en je meer dan een dag moet wachten. Deze eenvoudige procedure kunt u het beste zelf doen.

Koelpasta in een spuit
Koelpasta in een spuit

Noodzakelijk

Koelpastabuis, kunststof schroevendraaier, doek, schroevendraaierset

instructies:

Stap 1

Ga naar de dichtstbijzijnde computerwinkel en koop daar nieuw koelpasta. Het is beter om op de website van uw computerfabrikant uit te zoeken welke koelpasta bij de montage wordt gebruikt en dezelfde te kopen. Bezoek ook het computergebruikersforum van uw merk. Daar vindt u informatie over welke pasta u het beste kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat de keuze van de pasta een belangrijke factor is, aangezien het de link is tussen de microprocessor en de radiator, dat wil zeggen dat het niveau van koeling van uw systeem afhankelijk is van de kwaliteit van de pasta.

Stap 2

Bereid het oppervlak voor waarop u de koelpasta gaat vervangen. Het is het beste om een zachte doek te gebruiken. Het vervangingsprincipe is hetzelfde voor een vaste computer en een laptop. Lees de gebruiksaanwijzing van uw machine. Zoek alle vergrendelingen die moeten worden geopend om het koellichaam en de ventilator los te koppelen van de microprocessor. Eerst wordt de ventilator verwijderd, die meestal wordt vastgezet met kleine schroeven. Daarna moet u alle vergrendelingen openen en de radiator direct loskoppelen. Pas op dat u de plastic clips niet beschadigt.

Stap 3

Draai nu de microprocessorhouder om en til hem op. Verwijder de microprocessor zelf. Het is noodzakelijk om de microprocessor en het koellichaam zorgvuldig van de oude pasta te reinigen. Dit kunt u het beste doen met keukenpapier of een droge doek. Verwijder eventuele resten van de oude pasta grondig.

Stap 4

Neem nu een plastic schroevendraaier en breng een nieuwe laag koelpasta aan. Je kunt ook een speciale spatel gebruiken die meestal wordt geleverd met een tube pasta. Breng een laag pasta gelijkmatig aan op de microprocessor van maximaal 0,3 mm dik. Overwegen. dat de laag niet te dik mag zijn en dat de pasta bij het persen niet aan de randen mag uitsteken. Zet alles in omgekeerde volgorde weer in elkaar en test het systeem. Het is het beste om een hulpprogramma te installeren waarmee u de temperatuur van uw computer kunt controleren.

Aanbevolen: