Hoe De Videokaart In Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart In Een Laptop Te Veranderen
Hoe De Videokaart In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Videokaart In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Videokaart In Een Laptop Te Veranderen
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Het vervangen van een videokaart in een laptop gebeurt in de regel om twee redenen: er is niet genoeg stroom van de oude videokaart of de videokaart werkt helemaal niet. U kunt in ieder geval contact opnemen met het servicecentrum, waar zij alles snel en goedkoop zullen veranderen. Maar als je zelf de grafische kaart in je laptop wilt vervangen, lees dan dit artikel.

Hoe de videokaart in een laptop te veranderen
Hoe de videokaart in een laptop te veranderen

instructies:

Stap 1

Om de videokaart te verwijderen, moet u eerst het koelsysteem losmaken, dat aan de bovenkant is bevestigd. Om dit te doen, moet u de drie schroeven losdraaien waarmee de ventilator is bevestigd. Koppel vervolgens de stroomconnector van deze ventilator los.

Stap 2

Verwijder daarna de acht veerbelaste schroeven waarmee de thermische kussens over de processor en grafische kaart zijn bevestigd. Wees zeer voorzichtig en voorzichtig bij het uitvoeren van dit item. Er is geen kleine kans op schade aan de grafische chip of de processordood.

Stap 3

De storing kan een grote hoeveelheid stof veroorzaken in de radiator, die zich achter de ventilator bevindt. Dit geldt vooral wanneer dieren met lang haar in huis leven. Daarom is het raadzaam om na het verwijderen van de radiateur de radiateurribben te blazen met lucht onder druk.

Stap 4

Draai ten slotte de twee schroeven los waarmee de MXM-kaart is bevestigd.

Stap 5

Voordat u een nieuwe videokaart installeert, is het noodzakelijk om de warmtegeleidende behuizing van de oude te verwijderen en deze op de juiste plaats in de laptop te installeren. Dit moet zo gebeuren dat de geheugenchips op één lijn liggen met de thermische pads op de behuizing.

Stap 6

Verwijder de oude warmteoverdrachtpasta zo voorzichtig mogelijk. Breng vervolgens een dunne laag van een nieuwe aan. Houd er bij het aanbrengen van een nieuwe laag rekening mee dat de pasta het gehele oppervlak gelijkmatig moet bedekken.

Stap 7

Installeer nu de heatpipes, ook met de grootste zorg, en draai de schroeven om en installeer de ventilator.

Aanbevolen: