Een Draaitabel Maken Pivot

Inhoudsopgave:

Een Draaitabel Maken Pivot
Een Draaitabel Maken Pivot

Video: Een Draaitabel Maken Pivot

Video: Een Draaitabel Maken Pivot
Video: Excel - Draaitabellen voor Beginners 2024, Mei
Anonim

De draaitabel is een samenvattende en analyserende gegevensplaat. De originele informatie ervoor kan worden opgeslagen op een ander blad, op meerdere bladen of zelfs in een externe database. U kunt de structuur ervan wijzigen en zo verschillende samenvattende verklaringen ontvangen voor de informatie van dezelfde brontabellen.

Een draaitabel maken pivot
Een draaitabel maken pivot

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Microsoft Excel-programma.

instructies:

Stap 1

Start Excel, open het bestand met de tabel(len), informatiebronnen om een draaitabel te maken. Selecteer vervolgens het menu "Data", selecteer daar de opdracht "Pivot Table". Volg daarna de stappen van de wizard om opeenvolgend draaitabellen te bouwen.

Stap 2

Selecteer de gegevensbron voor de draaitabel. Als het een enkele tabel is, selecteert u Microsoft Excel-lijst of database. Klik volgende". Definieer de gegevensbron zelf, specificeer hier het continue bereik waarin de broninformatie zich bevindt. Klik op de knop Bladeren om een gegevensbron uit een andere werkmap te laden. Klik volgende".

Stap 3

Stel de structuur van de toekomstige draaitabel in, definieer de koppen van de brontabel die zullen worden gebruikt als de kolommen, rijen en velden van de draaitabel. Selecteer de gegevens die moeten worden samengevat. Om de structuur van de draaitabel te maken, sleept u de gewenste velden naar de juiste gebieden in de tabelsjabloon.

Stap 4

Gebruik als gegevens de som over een specifiek veld met numerieke gegevens of het aantal waarden als de brongegevens in tekstformaat zijn. Klik op de knop Volgende om de constructie van de draaitabel in Excel te voltooien.

Stap 5

Bepaal waar de gegenereerde draaitabel zich zal bevinden. U kunt het op een leeg blad plaatsen of de linkerbovenhoek van het bereik selecteren waar de tabel op het actieve blad wordt ingevoegd. Op het scherm verschijnt een draaitabel met de eigenschap interactiviteit: selecteer de waarde van het tabelveld en deze wordt specifiek voor dit element opnieuw berekend. Herbouw de tabelstructuur. Om dit te doen, sleept u de velden eenvoudig naar de gewenste gebieden. U kunt ook de titels van velden en veldelementen wijzigen.

Aanbevolen: