Hoe Maak Je Een Draaitabel In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Draaitabel In Excel
Hoe Maak Je Een Draaitabel In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Draaitabel In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Draaitabel In Excel
Video: Hoe maak je een draaitabel in Excel 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met verschillende datasets is het vaak nodig om informatie te combineren in één tabel voor verdere verwerking of analyse. Zelfs één blad kan ongeordende gegevens bevatten. Bijvoorbeeld een tabel met de verkochte hoeveelheden voor verschillende producten, waaruit u de totale hoeveelheid voor elk afzonderlijk product wilt weergeven. Om dergelijke problemen op te lossen, hebben de ontwikkelaars van de Microsoft Excel-suite een zeer handige ingebouwde tool geleverd: draaitabellen.

Hoe maak je een draaitabel in Excel
Hoe maak je een draaitabel in Excel

instructies:

Stap 1

Open een Excel-document met de gegevens waarvan u een draaitabel wilt maken. Klik met de muis op een van de tabelcellen, een voorwaarde is dat er een waarde in deze cel is geschreven. Het handigst is om de kolom een toepasselijke naam te geven, bijvoorbeeld “titel”, “hoeveelheid”, etc.

Stap 2

Zoek in de menubalk bovenaan het venster de knop Gegevens (voor Excel 2000, XP, 2003) of het tabblad Invoegen (voor Excel 2007) en klik erop. Er wordt een lijst geopend waarin de knop "Pivot Table" wordt geactiveerd. De "PivotTable Wizard" wordt geopend en leidt u door alle benodigde instellingen.

Stap 3

Selecteer de gegevensbron voor de draaitabel en het documenttype. Het wizardvenster is verdeeld in twee delen. Geef in de bovenste helft aan waar je de informatie vandaan wilt halen, bijvoorbeeld uit een Excel-bestand of een aparte database. Onderaan staat standaard het item "PivotTable" aangevinkt, je hoeft dus niets te veranderen. Klik op de knop Volgende en ga verder naar de tweede fase van de wizard.

Stap 4

Selecteer het gegevensbereik voor verwerking met de muis. Standaard is de hele tabel uit het originele Excel-blad geselecteerd, op het scherm ziet u dit als een knipperend gestippeld kader. Indien nodig kunt u slechts een deel van de gegevens selecteren. Klik op de knop "Volgende" wanneer u de selectie van informatie hebt voltooid.

Stap 5

Klik op de knop "Voltooien" op het laatste scherm van de tafelopstelling. U kunt kiezen waar uw draaitabel wordt geplaatst. Dit is standaard Nieuw blad en is de beste optie. U kunt ook het item "Bestaand blad" selecteren, maar in dit geval kunnen er problemen zijn met circulaire links en weergave.

Stap 6

Pas uw draaitabel aan. Nadat u op Voltooien hebt geklikt, ziet u de tabellay-out en controlevelden. Elk van hen is ondertekend om het gemakkelijker te maken om de gegevens te ordenen en de uiteindelijke uitvoer van informatie aan te passen.

Stap 7

Selecteer de gewenste gegevensbron in het venster aan de linkerkant en sleep deze naar een geschikte plaats op de lay-out. De tabel wordt onmiddellijk gevuld met waarden uit de opgegeven kolommen of rijen. Het hangt allemaal af van het doel van het maken van een draaitabel - het is een zeer flexibel hulpmiddel. Om dit of dat rapport te krijgen, moet u de informatie van belang selecteren in de lijst in het veld van de finaletafel, onnodige gegevensbronnen uitvinken en de noodzakelijke markeren.

Aanbevolen: