Hoe Mkv-bestand Te Verkleinen Shrink

Inhoudsopgave:

Hoe Mkv-bestand Te Verkleinen Shrink
Hoe Mkv-bestand Te Verkleinen Shrink

Video: Hoe Mkv-bestand Te Verkleinen Shrink

Video: Hoe Mkv-bestand Te Verkleinen Shrink
Video: How to Shrink a Video File Size Without Losing Quality 2024, April
Anonim

Het grootste nadeel van mkv-bestanden is hun grote omvang. Dit verstoort vaak meer dan normaal filmkijken met een draagbare speler. Sommige mkv-bestanden kunnen niet eens op dvd-media branden.

Hoe mkv-bestand te verkleinen shrink
Hoe mkv-bestand te verkleinen shrink

Noodzakelijk

  • - MKVmerge GUI;
  • - Totale video-omzetter.

instructies:

Stap 1

Als je de kwaliteit van de video niet wilt veranderen, verwijder dan gewoon onnodige elementen uit de mkv-container. Download het MKVmerge GUI-programma. Hiermee kunt u alle noodzakelijke bewerkingen uitvoeren met bestanden van het beschreven formaat. Installeer het programma en start uw computer opnieuw op.

Stap 2

Start het MKVmerge GUI-hulpprogramma en open het menu Bestand. Selecteer Openen en specificeer het pad naar het vereiste mkv-bestand. Wacht tot de informatie over de inhoud van de container is geladen. Open het tabblad Invoer en bekijk de inhoud van het menu Sporen.

Stap 3

Vink de items uit die je niet nodig hebt. Dit kunnen ondertitels zijn of extra audiotracks. Vaak bevatten mkv-containers 3-4 audiobestanden. Als u het originele bestand niet wilt overschrijven, klikt u op de knop Bladeren in het menu Uitvoerbestandsnaam. Selecteer een map om het bestand op te slaan en voer de naam in. Klik op de knop Mixen starten en wacht terwijl het programma een nieuw mkv-bestand maakt met de opgegeven parameters.

Stap 4

Als u de grootte van het mkv-bestand aanzienlijk wilt verkleinen, gebruik dan Total Video Converter. Voer het uit en open het menu Nieuw project. Selecteer "Importeren" en selecteer de gewenste mkv-container.

Stap 5

Verplaats de schuifregelaar in het menu dat verschijnt naar "Lage kwaliteit". Selecteer het doelbestandstype mkv. Wacht tot het hoofdmenu wordt geopend. Zorg ervoor dat het werkbestand is aangevinkt. Klik op de knop "Nu converteren" en wacht terwijl het nieuwe bestand is gemaakt.

Stap 6

Het is belangrijk om te begrijpen dat de tweede methode de videokwaliteit ernstig zal verslechteren. Soms is het logischer om een ander formaat te kiezen met de optie Hoge kwaliteit. Dit verkleint de voetafdruk terwijl de beeldparameters behouden blijven.

Aanbevolen: