Hoe Het Beeldscherm Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beeldscherm Te Verkleinen
Hoe Het Beeldscherm Te Verkleinen

Video: Hoe Het Beeldscherm Te Verkleinen

Video: QS CRM Tip 031 Scherm vergroten / verkleinen 2022, November
Anonim

De schermresolutie van de monitor verbetert de beeldkwaliteit. De hoge resolutie maakt alle weergegeven elementen duidelijker. De pictogrammen op het scherm zijn klein, het aantal items dat op het scherm wordt weergegeven is veel groter. Door een lage resolutie lijken de weergegeven items groter en gemakkelijker te onderscheiden, maar passen ze veel kleiner op het scherm.

Hoe het beeldscherm te verkleinen
Hoe het beeldscherm te verkleinen

Het is nodig

een computer

instructies:

Stap 1

Het is niet moeilijk om de schermresolutie van je monitor te verhogen of te verlagen. Klik hiervoor met de linkermuisknop op de menuknop "Start". Selecteer in de lijst die aan de rechterkant wordt geopend het tabblad "Configuratiescherm".

Stap 2

U ziet een dialoogvenster met een lijst van alle mogelijkheden van uw computer en verschillende instellingen. Zoek het tabblad Vormgeving en personalisatie. Een tabblad kan verschillende namen hebben op verschillende besturingssystemen. Misschien gewoon "personalisatie". Er zijn echter geen speciale verschillen, dus er zullen geen problemen zijn met deze bewerking. Klik erop met de linkermuisknop.

Stap 3

Selecteer vervolgens de taak "Schermresolutie aanpassen". Het venster "Monitor" wordt voor u geopend. Linksonder in het venster bevindt zich een schaal met een schuifregelaar. Daarboven staat het opschrift "Toestemming". Als uw computer een hoge resolutie heeft, staat de schuifregelaar naast de waarde "Hoger". Onder de schaal staat de actueel ingestelde schermresolutie. Bijvoorbeeld 1280 bij 800 punten.

Stap 4

Verplaats de muiscursor naar de schuifregelaar, klik erop en ga, zonder de muisknop los te laten, naar de waarde "Hieronder". De waarde van de schermresolutie zal veranderen. Het systeem stelt de vraag: "Wilt u de nieuwe machtiging opslaan?" Klik op de knop "Ok" of "Opslaan". Verkleining van schermresolutie voltooid. Pictogrammen op het scherm, geopende vensters worden veel groter. U kunt gemakkelijk onderscheid maken tussen de pictogrammen. Maar hun randen, evenals de randen van vensters, kunnen ongelijk zijn. Dit gebeurt bij lage schermresoluties.

Stap 5

U kunt verschillende schermresoluties proberen. Houd er rekening mee dat de grootte van de snelkoppelingen op de computer zal veranderen, dus let hier goed op. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het veranderen van de schermresolutie op een computer helemaal niet moeilijk is, het belangrijkste is om alles stap voor stap te doen. In de toekomst zult u soortgelijke problemen niet meer hebben bij het werken met uw computer.

Populair per onderwerp