Hoe Het Beeld Op De Monitor Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beeld Op De Monitor Te Verkleinen
Hoe Het Beeld Op De Monitor Te Verkleinen

Video: Hoe Het Beeld Op De Monitor Te Verkleinen

Video: Instructie werken met 2 beeldschermen (laptop en losse beeldscherm) 2022, November
Anonim

Het uiterlijk van het bureaublad, de grootte van pictogrammen en lettertypen erop, de grootte van pictogrammen in de geopende vensters, het uiterlijk van geopende documenten en actieve programma's zijn afhankelijk van de geselecteerde scherminstellingen. Om het beeld op de monitor te verkleinen, moet u een aantal handelingen uitvoeren.

Hoe het beeld op de monitor te verkleinen
Hoe het beeld op de monitor te verkleinen

instructies:

Stap 1

Open het venster "Eigenschappen: weergave". Kies hiervoor een van de onderstaande methoden. Ga vanuit het menu Start naar Configuratiescherm, selecteer Vormgeving en thema's en klik op het pictogram Beeldscherm of voer de taak Schermresolutie wijzigen uit. Een andere optie: klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad, selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu door erop te klikken met een willekeurige muisknop.

Stap 2

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Opties", gebruik in het gedeelte "Schermresolutie" de schuifregelaars om de gewenste resolutie in te stellen. Door de "schuifregelaar" naar rechts te verplaatsen, kunt u het beeld op de monitor verkleinen en naar links verplaatsen - vergroot het. Klik op de knop Toepassen om de instellingen van kracht te laten worden. Evalueer het resultaat in een paar seconden. Als het u uitkomt, bevestigt u de wijziging van de parameters.

Stap 3

Als de pictogrammen op het bureaublad te groot lijken, gaat u naar het tabblad Uiterlijk. Klik op de knop Effecten en schakel het selectievakje naast de regel Grote pictogrammen toepassen uit. Klik op OK in het venster Effecten. Gebruik de knop Geavanceerd om de grootte van de pictogrammen naar wens aan te passen. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het item "Icoon" en plaats uw waarde in het veld ertegenover. Klik op de knop Toepassen. Sluit het venster door op de OK-knop of het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 4

Als u de pictogrammen in het menu Start kleiner wilt maken, opent u de Taakbalk en het venster Eigenschappen van het Startmenu. Om dit te doen, opent u vanuit het menu Start het Configuratiescherm, selecteert u in het gedeelte Vormgeving en thema's het pictogram Taakbalk en menu Start. Voor dezelfde doeleinden klikt u met de rechtermuisknop ergens op de taakbalk, selecteert u Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu of drukt u op alt = "Afbeelding" en Enter.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Menu Start", klik op de knop "Aanpassen". In het dialoogvenster dat wordt geopend, stelt u een markering in het vak "Kleine pictogrammen" in het gedeelte "Pictogramgrootte voor programma's" in. Klik op de knop OK om het voorkeurenvenster te sluiten en op de knop Toepassen in het eigenschappenvenster. Sluit het eigenschappenvenster door op de knop OK of het X-pictogram in de bovenhoek van het venster te klikken.

Populair per onderwerp