Hoe De Schermgrootte Op Een Computer Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schermgrootte Op Een Computer Te Verkleinen
Hoe De Schermgrootte Op Een Computer Te Verkleinen

Video: Hoe De Schermgrootte Op Een Computer Te Verkleinen

Video: Instructie werken met 2 beeldschermen (laptop en losse beeldscherm) 2022, November
Anonim

Elke gebruiker heeft zijn eigen eisen aan de schermgrootte voor comfortabel werken op de computer. Als je gewend bent aan miniatuurpictogrammen, zal een te grote afbeelding onhandig zijn en vice versa. Je kunt de grootte van het beeldscherm natuurlijk niet fysiek wijzigen, maar je kunt wel het werkgebied van het scherm verkleinen (of vergroten).

Hoe de schermgrootte op een computer te verkleinen
Hoe de schermgrootte op een computer te verkleinen

instructies:

Stap 1

U kunt de schermgrootte verkleinen door de aanpassingsknoppen op de monitor zelf te gebruiken. Selecteer de knoppen (of opties in het monitormenu) die verantwoordelijk zijn voor de horizontale en verticale grootte van het werkgebied van het scherm. Nadat u de gewenste grootte van het werkgebied hebt aangepast, klikt u op de knop die verantwoordelijk is voor het bijwerken van de instellingen of selecteert u de optie Degauss (letterlijk - "demagnetiseren").

Stap 2

Gebruik de mogelijkheden van uw besturingssysteem om de grootte van pictogrammen en inscripties op het scherm te wijzigen, in- of uitzoomen op de monitor. Klik met de rechtermuisknop in een vrije ruimte van het "bureaublad". Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu en een nieuw dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend.

Stap 3

Dit venster kan op een andere manier worden opgeroepen. Open via het menu "Start" het "Configuratiescherm", in de categorie "Vormgeving en thema's", klik met de linkermuisknop op het pictogram "Beeldscherm" of selecteer de taak "Schermresolutie wijzigen".

Stap 4

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Parameters". Sleep in de groep Schermresolutie de schuifregelaar naar links of rechts totdat u de juiste grootte voor de objecten op het scherm hebt gevonden. Klik op de knop Toepassen. Beantwoord het verzoek van het systeem om de nieuwe parameters op te slaan bevestigend. Sluit het eigenschappenvenster door op de knop OK of het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 5

Een andere optie is om de schermresolutie te wijzigen met behulp van uw grafische kaartopties. Open het configuratiescherm van de grafische kaart vanuit de map Program Files of zoek naar het pictogram in het systeemvak op de taakbalk (het gebied waarin de klok wordt weergegeven). Selecteer in het geopende venster uit de beschikbare opdrachten Resolutie wijzigen en pas deze naar wens aan. Ga indien nodig naar het gedeelte Bureaubladgrootte en -positie aanpassen om het bureaubladgedeelte van het scherm verder aan te passen.

Populair per onderwerp