Bestandseigenschappen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Bestandseigenschappen Wijzigen
Bestandseigenschappen Wijzigen

Video: Bestandseigenschappen Wijzigen

Video: Bestandseigenschappen Wijzigen
Video: Wijzigen bestandsgegevens in Easymap 2024, Mei
Anonim

Met standaard Windows-tools kunt u slechts enkele eigenschappen van bestanden wijzigen, bijvoorbeeld bewerken en verwijderen toestaan. Om de aanmaakdatum te wijzigen, moet u programma's van derden of niet-standaard Windows-trucs gebruiken.

https://hq-wallpapers.ru/wallpapers/12/hq-wallpapers ru computer 59715 1280x1024
https://hq-wallpapers.ru/wallpapers/12/hq-wallpapers ru computer 59715 1280x1024

Hoe een bestand te verbergen

Met behulp van standaard Windows-tools kunt u het bestand dat u hebt gemaakt verbergen voor weergave en het bewerken ervan verbieden. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram, selecteer de opdracht "Eigenschappen" en vink in het tabblad "Algemeen" van het eigenschappenvenster de kenmerken "Alleen-lezen" en "Verborgen" aan. Ga vervolgens naar het menu "Extra" en vink het item "Mapopties" aan. Zoek op het tabblad "Weergave" het item "Verborgen mappen en bestanden" in de lijst met extra opties en stel dit in op "Niet weergeven". Klik op OK om te bevestigen. Om de zichtbaarheid van het bestand te herstellen, verwijdert u het vinkje bij het kenmerk Verborgen.

Bestandseigenschappen wijzigen

U kunt slechts enkele gegevens in de bestandseigenschappen wijzigen. Als u Windows XP hebt, gaat u in het venster Eigenschappen naar het tabblad Samenvatting en klikt u op Geavanceerd. Klik in het gedeelte "Waarde" naast de eigenschap die u wilt wijzigen. Als bewerken is toegestaan, verschijnt er een leeg vak omgeven door een kader.

Om de eigenschappen van een bestand in Windows 7 in het eigenschappenvenster te wijzigen, gaat u naar het tabblad "Details" en gaat u verder zoals hierboven beschreven.

De aanmaakdatum van een bestand wijzigen

Om de datum te achterhalen waarop het bestand is gemaakt, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u de opdracht "Eigenschappen". Het tabblad Algemeen toont basisinformatie over het bestand, inclusief de aanmaakdatum. U kunt deze parameter niet wijzigen met standaard Windows-tools, maar u kunt niet-standaard technieken gebruiken. Dubbelklik op de klok in de lade (rechtsonder in het scherm) en stel de datum en tijd in waarop u de echte gegevens van het bestand wilt wijzigen.

Open het bestand met een geschikte editor (Word is geschikt voor tekstbestanden, Paint of Photoshop voor grafische bestanden) en sla het op onder uw eigen naam. Nu geven de bestandseigenschappen de aanmaakdatum weer die u nodig hebt.

U kunt programma's van derden gebruiken om bestandskenmerken te wijzigen, zoals de Total Commander-bestandsbeheerder. Start TC en zoek het bestand dat u wilt wijzigen in Verkenner.

Klik in het menu "Bestanden" op het item "Kenmerken wijzigen" en vink in een nieuw venster het vakje aan naast het item "Datum/tijd wijzigen". Vink vervolgens het vakje aan naast "Gebruik plug-ins". Het veld "Plugin" moet tc zijn. Open in het veld "Eigendom" de vervolgkeuzelijst en selecteer het item "Aanmaakdatum". Voer in het veld "Waarde" de gewenste datum in en klik op OK.

Voor de waarschijnlijkheid van de aanpassing klikt u op "Attribuut toevoegen" en selecteert u "Modificatiedatum" in de lijst met eigenschappen. Voer een datum in die later is dan de aanmaakdatum.

In hetzelfde venster kunt u het bewerken van het bestand verbieden en het verbergen. Vink hiervoor de vakjes "Alleen lezen" en "Verborgen" aan.

Aanbevolen: