Een Document Beveiligen Met Een Wachtwoord

Inhoudsopgave:

Een Document Beveiligen Met Een Wachtwoord
Een Document Beveiligen Met Een Wachtwoord

Video: Een Document Beveiligen Met Een Wachtwoord

Video: Een Document Beveiligen Met Een Wachtwoord
Video: Bestanden beveiligen met een wachtwoord 2024, Mei
Anonim

Vaak is het nodig om een geschreven document te beschermen tegen bewerking, of zelfs alleen tegen opening door een ongewenste gebruiker. Dit kunnen persoonlijke gegevens zijn die niemand anders mag zien dan u. De eenvoudigste manier om uw document te beschermen, is door een wachtwoord in te stellen dat wordt gevraagd wanneer u het probeert te openen.

Een document beveiligen met een wachtwoord
Een document beveiligen met een wachtwoord

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Configureer allereerst de instellingen van het programma waarin uw document wordt geopend. Open hiervoor het document dat moet worden beveiligd. Zoek het item "Service" in de bovenste menubalk, het subitem "Opties" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Beveiliging". Alle parameters met betrekking tot de veiligheid van uw document zijn hier gegroepeerd. In deze kolom kunt u een wachtwoord instellen voor het openen van een bestand, een wachtwoord voor toestemming om te schrijven, alleen-lezen toegang instellen, een document beschermen tegen macro's, enzovoort. Kies alle instellingen voor jezelf op basis van het belang van het document.

Stap 3

Stel een wachtwoord in om een document te openen. Kies geen wachtwoord dat uit een eenvoudig woord bestaat. Programma's voor het kraken van wachtwoorden zullen zo'n wachtwoord binnen enkele minuten oppikken. Bedenk een combinatie van cijfers en letters die je gemakkelijk kunt onthouden. Bijvoorbeeld de naam en geboortedatum van uw vriend. Het is echter vermeldenswaard dat dergelijke wachtwoorden desgewenst ook kunnen worden verkregen door social engineering toe te passen. Probeer een sterk wachtwoord in te stellen, en tegelijkertijd niet moeilijk voor u.

Stap 4

Sla uw wijzigingen op en sluit het document. Wanneer u nu dit document probeert te openen, verschijnt er een dialoogvenster waarin u om een wachtwoord wordt gevraagd om dit bestand te openen. Als het wachtwoord onjuist is, verschijnt er een bericht dat het wachtwoord dat u hebt ingevoerd onjuist is en wordt het document niet geopend. Probeer uw computer zo goed mogelijk te beschermen zodat er in de toekomst geen problemen ontstaan met virussen of Trojaanse paarden die bestanden, wachtwoorden, alle gegevens van de computer stelen. Alle bescherming van een personal computer hangt grotendeels af van u en van de configuratie van bepaalde software.

Stap 5

Microsoft-softwareontwikkelaars hebben verschillende problemen voorzien met betrekking tot het schrijven en gebruiken van documenten. Een document beveiligen is eenvoudig: stel gewoon een wachtwoord in om het te openen of om wijzigingen aan te brengen.

Aanbevolen: