Een Map Met Bestanden Met Een Wachtwoord Beveiligen

Inhoudsopgave:

Een Map Met Bestanden Met Een Wachtwoord Beveiligen
Een Map Met Bestanden Met Een Wachtwoord Beveiligen

Video: Een Map Met Bestanden Met Een Wachtwoord Beveiligen

Video: Een Map Met Bestanden Met Een Wachtwoord Beveiligen
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, April
Anonim

Er zijn veel manieren om bestanden te verbergen voor nieuwsgierige mensen, maar u kunt uw bestandenmap eenvoudig met een wachtwoord beveiligen. Dit kan met verschillende programma's, waaronder programma's die gratis worden verspreid.

Map wachtwoord
Map wachtwoord

FlashCrypt-programma

Een van de handigste en eenvoudigste programma's voor installatie op een wachtwoordmap is "FlashCrypt". Het wordt gratis verspreid en u kunt het rechtstreeks downloaden van de officiële website, die zich bevindt op: https://fspro.net/flash-crypt/. Nadat u dit programma hebt gedownload, moet u het op uw pc installeren. Daarna verschijnt een volledig nieuw item genaamd "Beschermen met FlashCrypt" in het contextmenu van elke map.

Om een wachtwoord op een map te plaatsen, moet u er met de rechtermuisknop op klikken en dit item selecteren. Daarna wordt een venster geopend waarin u het wachtwoord moet invoeren en indien nodig de instellingen moet opgeven. Ze hebben dus de volgende functies. Het item "Bestandscompressie inschakelen" zal bestandscompressie inschakelen en dankzij de "faciliteit voor wachtwoordherstel inschakelen" kan de gebruiker het wachtwoord herstellen als hij het vergeet.

Nadat u het wachtwoord en de benodigde instellingen hebt opgegeven, moet u op de knop "Beveiligen" klikken. Vervolgens begint het gegevenscoderingsproces, wanneer het is voltooid, verschijnt er een nieuwe map met dezelfde naam en hetzelfde programmapictogram. Als u in de toekomst de beveiligde map wilt openen, moet u een wachtwoord invoeren. Het is belangrijk om te weten dat vanwege het feit dat 256-bit AES-codering wordt gebruikt om gegevens te beschermen, het onmogelijk is om de inhoud van een map te herstellen zonder een wachtwoord. Nadat u het wachtwoord hebt ingevoerd, verandert de map in een gewone map en kunt u werken met de bestanden die erin staan.

Reguliere archiver

Wanneer er geen behoefte en tijd is om speciale programma's voor wachtwoordbeveiliging van mappen te zoeken en te installeren, kunt u uw gegevens beschermen met een gewone archiver. Het is belangrijk om te weten dat de 7zip archiver, net als het FlashCrypt-programma, helemaal gratis is. Het wordt meestal samen met andere programma's geïnstalleerd bij het kopen van een pc. Maar als het niet beschikbaar is, kun je het programma downloaden van de officiële website

Om van een map een met een wachtwoord beveiligd archief te maken, moet u met de rechtermuisknop klikken en een item vinden met de naam "7-zip - Toevoegen aan archief". Er wordt dan een venster geopend met de archiveringsinstellingen. Hier moet u het item "Archiefformaat" 7z selecteren en het wachtwoord opgeven. Om bestandsnamen te verbergen, vinkt u het vakje "Bestandsnamen versleutelen" aan. Nu moet u het resultaat opslaan door op de knop "OK" te klikken. Daarna ontvangt de gebruiker een 7z-archief; om toegang te krijgen, moet hij een wachtwoord invoeren.

Aanbevolen: