Een Flashstation Beveiligen Met Een Wachtwoord A

Inhoudsopgave:

Een Flashstation Beveiligen Met Een Wachtwoord A
Een Flashstation Beveiligen Met Een Wachtwoord A

Video: Een Flashstation Beveiligen Met Een Wachtwoord A

Video: Een Flashstation Beveiligen Met Een Wachtwoord A
Video: Bestanden beveiligen met een wachtwoord 2024, Mei
Anonim

Flash-drives, in het gewone spraakgebruik, flash-drives, zijn zo'n vertrouwd onderdeel van ons leven geworden dat velen zich tegenwoordig niet meer zonder kunnen voorstellen. Met hun miniatuurformaat, grote capaciteit en gebruiksgemak zijn ze het ideale opslagmedium geworden. Het enige probleem is de noodzaak om dergelijke vertrouwelijke informatie te beschermen, omdat een kleine flashdrive gemakkelijk verloren kan gaan, gestolen kan worden of gewoon door de nieuwsgierige ogen van iemand anders kan worden bekeken.

Een flashstation beveiligen met een wachtwoord a
Een flashstation beveiligen met een wachtwoord a

instructies:

Stap 1

Voordat u persoonlijke gegevens en wachtwoorden naar een flashstation overbrengt, moet u zorgen voor een betrouwbare bescherming van de media. Het type bescherming hangt grotendeels af van wat voor soort informatie en in welke vorm u wilt beschermen. Als u slechts een paar bestanden van buitenstaanders wilt sluiten, kunt u het gebruikelijke WinRar-archiveringsprogramma gebruiken. Deze methode is zeer geschikt wanneer u informatie op een flashstation één keer door derden wilt overbrengen en tegelijkertijd de verzonden gegevens wilt beschermen tegen de toevallige nieuwsgierigheid van vreemden.

Stap 2

Om dit te doen, moet u een aparte nieuwe map op de flashdrive maken, waarin de beveiligde bestanden moeten worden overgebracht. Selecteer vervolgens door er met de rechtermuisknop op te klikken het item "Toevoegen aan archief" in het vervolgkeuzemenu. In het geopende venster moet u naar het tabblad "Geavanceerd" gaan, met de optie "Wachtwoord instellen". Daarna moet u het wachtwoord tweemaal invoeren in het voorgestelde veld en, voor betrouwbaarheid, het vakje "Bestandsnamen versleutelen" aanvinken. Het wachtwoord kan telefonisch (sms) of per e-mail naar de uiteindelijke geadresseerde worden gestuurd. Deze methode is niet erg betrouwbaar, maar is vanwege zijn eenvoud handig voor eenmalige gevallen.

Stap 3

Een serieuzere beveiligingsoptie is het instellen van een wachtwoord voor de hele flashdrive in één keer. Dit is een complexere methode en vereist het gebruik van speciale software, maar de hoge betrouwbaarheid en langdurig gebruik rechtvaardigen alle inspanningen. Het werkingsprincipe is gebaseerd op het maken van een gecodeerde virtuele schijf (volume) op een flashstation, dat eruitziet als een gewoon enkel bestand voordat het wachtwoord wordt ingevoerd. Het grote voordeel van een versleutelde schijf is dat deze niet van buitenaf kan worden bekeken, het is onmogelijk om te weten welke mappen en bestanden erin zijn opgeslagen.

Stap 4

Er zijn verschillende programma's die virtuele versleutelde schijven maken. De meest handige hiervan is waarschijnlijk TrueCrypt. Het kan gratis worden gedownload van de website van de fabrikant (https://www.truecrypt.org/downloads). Het programma is in het Engels, dus handiger is het om direct een crack te installeren, deze is ook te downloaden van de website (https://www.truecrypt.org/localizations). TrueCrypt moet in eerste instantie op de harde schijf van uw computer worden geïnstalleerd in plaats van rechtstreeks op een flashstation. Het programma wordt automatisch uitgepakt en geïnstalleerd, zonder dat er speciale instellingen nodig zijn

Stap 5

Nadat u TrueCrypt op uw harde schijf hebt geïnstalleerd, moet u het starten en uw flashstation in de USB-poort steken. Allereerst moet de flashdrive worden geformatteerd, dus u moet ervoor zorgen dat de beschikbare informatie van tevoren wordt bewaard. Begin na het formatteren met het maken van een virtuele schijf. Selecteer in het TrueCrypt-menu Create Encrypted File Container en vervolgens Normal Volume.

Stap 6

Het programma zal om het adres vragen om het volume te plaatsen. Selecteer uw flashstation in het menu Bestand (meestal station E) en geef het nieuwe volume een naam (wat u maar wilt). De grootte van het volume moet iets kleiner zijn dan de grootte van de flashdrive. Voer vervolgens op verzoek van het programma uw wachtwoord in. Om geen fouten te maken bij het opnieuw invoeren van het wachtwoord, is het handig om de optie "Toon wachtwoord" te gebruiken. Als gevolg hiervan wordt een versleutelde container in de vorm van een enkel bestand op een flashstation verkregen, waarin alle informatie kan worden opgeslagen. Na het invoeren van het wachtwoord, wordt het geopend als een gewone logische schijf.

Aanbevolen: