Een USB-flashstation Met Een Wachtwoord Beveiligen

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Met Een Wachtwoord Beveiligen
Een USB-flashstation Met Een Wachtwoord Beveiligen

Video: Een USB-flashstation Met Een Wachtwoord Beveiligen

Video: Een USB-flashstation Met Een Wachtwoord Beveiligen
Video: USB stick beveiligen met Rohos 2024, Mei
Anonim

Een USB-opslagmedium, of flashdrive, wordt vaak gebruikt om persoonsgegevens op te slaan die niet bestemd zijn voor onbevoegden. Ter bescherming kunt u een wachtwoord instellen op de USB-stick.

Een USB-flashstation met een wachtwoord beveiligen
Een USB-flashstation met een wachtwoord beveiligen

instructies:

Stap 1

Gebruik het populaire TrueCrypt-programma onder gebruikers, dat vrij te vinden is op internet. De applicatie versleutelt verwisselbare USB-media per partitie of volledig. Het programma onderscheidt zich door een hoge betrouwbaarheid van gegevensbescherming, maar tegelijkertijd is het nadeel niet de meest succesvolle interface.

Stap 2

Installeer een vereenvoudigde versie van TrueCrypt genaamd FreeOTFE. Het programma stelt je in staat om versleutelde virtuele schijven te maken en heeft een minimalistische interface. FreeOTFE is ook open source en wordt gratis verspreid op internet.

Stap 3

Bekijk het handige MyFolder-programma, dat niet alleen een wachtwoord instelt voor een verwisselbare USB-drive, maar ook voor mappen op uw harde schijf. Een speciaal pictogram in het meldingsgebied geeft gebruikers eenvoudig toegang tot alle beschermde mappen, en het Blowfish-coderingsalgoritme zorgt voor snelle transacties. De nadelen van de applicatie kunnen alleen worden toegeschreven aan het gebrek aan ondersteuning voor de 64-bits versie van de besturingssystemen van de Windows-familie.

Stap 4

Download AxCrypt, dat individuele bestanden op een verwisselbare schijf versleutelt. Bestandsbeveiliging wordt geboden met behulp van de functie Coderen in het contextmenu van het bestand en de decodering wordt automatisch uitgevoerd door te dubbelklikken en het gewenste wachtwoord in te voeren. Wanneer het bestand wordt gesloten, wordt het opnieuw versleuteld met een 128-bits algoritme.

Stap 5

Versleutel archieven op een USB-flashstation met de bestanden die u nodig hebt met behulp van het betrouwbare 256-bits AES-algoritme, dat de gratis 7-zip archiver heeft. Verplaats gewoon de benodigde informatie naar het archief en stel er een wachtwoord voor in. U kunt ook het ingebouwde BitLocker-hulpprogramma voor wachtwoordbeveiliging gebruiken dat is ingebouwd in Windows 7 Ultimate.

Aanbevolen: