Hoe Het Register Op Te Schonen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Op Te Schonen?
Hoe Het Register Op Te Schonen?

Video: Hoe Het Register Op Te Schonen?

Video: Hoe Het Register Op Te Schonen?
Video: Windows, SSD, M.2 én register opschonen 2024, Mei
Anonim

Het Windows-register is een database die informatie opslaat over alle toepassingen die op een computer zijn geïnstalleerd, unieke gebruikersinstellingen, informatie over de hardware van de computer en vele andere informatie. Het register verandert voortdurend en moet regelmatig worden opgeschoond.

Hoe het register op te schonen?
Hoe het register op te schonen?

Noodzakelijk

CCleaner-programma

instructies:

Stap 1

Elk programma dat op een computer is geïnstalleerd, schrijft informatie over zichzelf naar het systeemregister, maar niet elk programma ruimt al zijn staarten op na het verwijderen. De belangrijkste taak van het opschonen van het register is om van dergelijke rommelvermeldingen af te komen, omdat ze het systeem in de loop van de tijd aanzienlijk vertragen. Het is erg moeilijk om zo'n taak handmatig uit te voeren, dus we zullen de hulp inroepen van een speciale toepassing, waarvan het doel is om het register automatisch op te schonen en te optimaliseren.

Stap 2

Laten we als voorbeeld eens kijken naar het werk van het CCleaner-programma. Dit is een gratis en handige applicatie. Download het eerst en installeer het op uw computer.

Stap 3

Start de toepassing en maak uzelf vertrouwd met het hoofdvenster van het programma. Zoek het item "Register" in het linkerdeelvenster, het pictogram is een vliegende blauwe kubus. Klik erop. In het paneel "Registerintegriteit", dat zich rechts van het pictogram bevindt, vinkt u alle vakjes aan, dit zal de meest volledige opschoning van het register mogelijk maken. Klik vervolgens op de knop "Zoeken naar problemen" onderaan het venster.

Stap 4

De voortgang van het scannen wordt boven in het hoofdvenster van het programma weergegeven als een vulbalk. Naarmate de scan vordert, verschijnen items met ongeldige registervermeldingen in de lijst. Wacht tot de scan is voltooid.

Stap 5

Klik na het voltooien van het scanproces op de knop "Repareren". Het programma zal u vragen om reservekopieën van de gemaakte wijzigingen op te slaan. Klik OK. Hierdoor is het mogelijk om het register te herstellen als de computer na het opschonen slechter zal werken.

Stap 6

In het volgende venster biedt het programma u opties om de gevonden problemen op te lossen. "Fix"-knop - corrigeert één item uit de lijst. De knop "Fix gemarkeerd" - corrigeert automatisch alle gevonden fouten gemarkeerd in de lijst. Standaard zijn alle items in de lijst aangevinkt, u kunt dit desgewenst wijzigen. Door op het vinkje te klikken, verwijdert u het vinkje van degene die u ongewijzigd wilt laten. In het gebruikelijke geval wordt aanbevolen om op de knop "Geselecteerd herstellen" te klikken. Als u klaar bent, klikt u op de knop "Sluiten". Sluit het programmavenster.

Aanbevolen: