Hoe Het Systeem Van Een Virus Te Reinigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Van Een Virus Te Reinigen
Hoe Het Systeem Van Een Virus Te Reinigen

Video: Hoe Het Systeem Van Een Virus Te Reinigen

Video: Hoe Het Systeem Van Een Virus Te Reinigen
Video: Schoonmaken, desinfecteren en het Corona virus 2024, April
Anonim

Moderne antivirusprogramma's blokkeren de meeste bedreigingen van buitenaf. Ondanks dit feit infiltreren sommige virussen nog steeds het systeem. Ze moeten goed worden afgehandeld om een storing van het besturingssysteem te voorkomen.

Hoe het systeem van een virus te reinigen
Hoe het systeem van een virus te reinigen

Noodzakelijk

antivirusprogramma

instructies:

Stap 1

Probeer eerst het virus te verwijderen met een antivirusprogramma. Als de antivirus schadelijke bestanden heeft gemist, betekent dit niet dat hij ze niet kan vinden. Maak verbinding met internet en werk de virusdatabases bij. Dit biedt u het hoogste niveau van bescherming. Open het menu van uw antivirusprogramma.

Stap 2

Markeer harde schijven en hun partities die schadelijke bestanden kunnen bevatten. Zorg ervoor dat u de partitie specificeert waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Selecteer een compleet type systeemscan en voer het uit. Wanneer een venster verschijnt met de melding dat er een virusbestand is gevonden, selecteert u het item "Desinfecteren". Als het programma dit bestand niet kon herstellen, selecteer dan de optie "Verwijderen". Vergeet niet om bestanden die door het besturingssysteem worden gebruikt voor permanente werking niet permanent te verwijderen.

Stap 3

Wacht tot de computerscan is voltooid. Dit proces kan lang duren. Het hangt allemaal af van de prestaties van uw computer en het aantal bestanden op harde schijven. Als uw antivirussoftware bepaalde bestanden niet kon verwijderen, volg dan dit proces zelf. Onderzoek het pad naar het bestand dat wordt beschreven in het antiviruszoekvak. Open de juiste map en verwijder het vereiste bestand. Als, wanneer u probeert gegevens te verwijderen, een bericht verschijnt dat dit bestand door een ander programma wordt gebruikt, drukt u op de toetsen Ctrl, alt="Image" en Del.

Stap 4

Open Taakbeheer en ga naar het menu Processen. Schakel alle momenteel ongebruikte processen uit, behalve die welke door het besturingssysteem worden gebruikt. Als deze methode ook niet werkt, start dan Windows Veilige modus en probeer opnieuw om de virusbestanden te verwijderen door de bovenstaande stappen te volgen. Probeer een ander antivirusprogramma te installeren om de resultaten van uw pc-scan te controleren.

Aanbevolen: