Hoe Een Virus Op Het Systeem Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Op Het Systeem Te Verwijderen
Hoe Een Virus Op Het Systeem Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Op Het Systeem Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Op Het Systeem Te Verwijderen
Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2024, April
Anonim

Computervirussen zijn een van de meest voorkomende problemen in de virtuele wereld van vandaag. Ze worden voortdurend verbeterd, hun eigenschappen, penetratiemethoden en impact veranderen. Natuurlijk worstelen ze ermee, er zijn een groot aantal redelijk effectieve antivirusprogramma's. Maar als een systeembestand is geïnfecteerd met een virus, kan de antivirus er weinig mee doen, omdat het wordt beschermd tegen wijzigingen door het draaiende Windows.

Hoe een virus op het systeem te verwijderen
Hoe een virus op het systeem te verwijderen

Noodzakelijk

  • - computer
  • - Dr. Web LiveCD-hulpprogramma
  • - lege cd
  • - toegang tot internet
  • - basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Om een virus dat het systeem is binnengedrongen te verwijderen, moet u buiten het systeem handelen. Om dit te doen, start u de computer vanaf een ander opslagmedium, bijvoorbeeld een cd-rom, en voert u van daaruit operaties uit om het "plaagdier" te bestrijden. Dit kan met het hulpprogramma Dr. Web LiveCD.

Stap 2

Download Dr. Web LiveCD als opstartbare afbeelding van de website van de ontwikkelaar. Dit moet direct voor de behandeling worden gedaan, zodat de afbeelding de nieuwste antivirusdatabases bevat.

Stap 3

Brand de afbeelding op een lege schijf met een brandprogramma (Nero, Alcohol 120%, enz.).

Stap 4

Ga naar de BIOS van het moederbord (druk op Del, F2 of een andere toets, welke direct na het opnieuw opstarten op het scherm wordt aangegeven). Plaats in het opstartmenu het optische station als eerste in de lijst, sla de wijzigingen op en sluit het BIOS af. Plaats de schijf met de afbeelding erop in het station en start de computer opnieuw op.

Stap 5

In plaats van het besturingssysteem wordt de Dr. Web CureIt!-shell geladen, een op zichzelf staand hulpprogramma voor genezing. Voer een systeemscan uit en de systeembestanden worden ook gedesinfecteerd, aangezien het Windows-besturingssysteem op dit moment niet actief is. Dienovereenkomstig zullen de virussen die "vastzitten" in het systeem worden verwijderd.

Aanbevolen: