Hoe Een Programma Van Het Systeem Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Van Het Systeem Te Verwijderen
Hoe Een Programma Van Het Systeem Te Verwijderen

Video: Hoe Een Programma Van Het Systeem Te Verwijderen

Video: Hoe Een Programma Van Het Systeem Te Verwijderen
Video: Hoe Avast antivirus van uw systeem te verwijderen? 2024, April
Anonim

Soms verstoort een nieuw geladen programma de werking van het systeem of werkt het oude niet meer correct. Onervaren gebruikers openen de map Program Files op de C:-schijf, markeren onnodige bestanden en drukken stevig op de Delete-toets. De gevolgen van deze acties zijn soms triest.

Hoe een programma van het systeem te verwijderen
Hoe een programma van het systeem te verwijderen

Noodzakelijk

OS Windows, RegCleaner-programma

instructies:

Stap 1

Er is een speciale optie voor het verwijderen van programma's in het besturingssysteem Windows XP. Klik op de knop "Start" en ga naar "Configuratiescherm". Selecteer daar de opdracht "Programma's toevoegen of verwijderen".

Controleer het programma dat u gaat verwijderen. Aan de rechterkant verschijnt een knop "Verwijderen" of "Vervangen / verwijderen". Klik op de knop en bevestig vervolgens de verzoeken om acties die het systeem instelt.

Stap 2

In OS Windows 7 kan het programma niet worden verwijderd - u kunt het verwijderen, d.w.z. uitzetten. Waarschijnlijk hebben de ontwikkelaars met de beste bedoelingen gehandeld, in de overtuiging dat elk programma ergens nuttig voor is, en dat je het op een dag opnieuw wilt gebruiken. Klik op "Start", ga naar "Configuratiescherm" en open de groep "Programma's". Volg de link "Het programma verwijderen".

Stap 3

Selecteer in het geopende venster uit de lijst met geïnstalleerde programma's degene die u hebt verwijderd. Het venster "Gebruikersaccountbeheer" verschijnt. Bevestig uw keuze door op de knop "Ja" te klikken. Als het systeem u vragen stelt tijdens het de-installatieproces, antwoord dan bevestigend.

Stap 4

De ontwikkelaars van veel programma's schrijven zelf hulpprogramma's om hun product van de computer van de gebruiker te verwijderen. Deze hulpprogramma's worden Uninstall genoemd en worden gebundeld met de installatiebestanden. Als dit hulpprogramma zich in de map met een onnodig programma bevindt, voert u het gewoon uit en beantwoordt u de vragen die tijdens het verwijderingsproces kunnen worden gesteld.

Stap 5

Als het programma op de verkeerde manier werd verwijderd, blijven er sporen ervan in het register achter, wat kan leiden tot systeemstoringen. Om de situatie te corrigeren, worden programma's voor het opschonen van het register gebruikt, bijvoorbeeld RegCleaner, dat gratis wordt verspreid.

Stap 6

Voer het programma uit. Als de interface in het Russisch voor u handiger is, selecteert u de items "Opties", "Programmataal" en "Taal selecteren" in het hoofdmenu. Op de hoofdpagina wordt een lijst weergegeven met alle programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Selecteer het selectievakje van het programma dat u wilt verwijderen en klik op de knop "Verwijderen" in de rechterbenedenhoek. Om een selectievakje uit te schakelen, klikt u er met de rechtermuisknop op.

Aanbevolen: