Internet Inschakelen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Internet Inschakelen Op Een Laptop
Internet Inschakelen Op Een Laptop

Video: Internet Inschakelen Op Een Laptop

Video: Internet Inschakelen Op Een Laptop
Video: Easy way How to share Internet from laptop to desktop | through Ethernet cable [KH] 2019 2024, Mei
Anonim

Mobiele computers hebben ingebouwde adapters waarmee ze verbinding kunnen maken met verschillende soorten draadloze netwerken. Bovendien zijn de meeste laptops niet verstoken van de mogelijkheid om verbinding te maken met kabelkanalen voor internettoegang.

Internet inschakelen op een laptop
Internet inschakelen op een laptop

instructies:

Stap 1

Als u uw mobiele computer via Wi-Fi met internet wilt verbinden, moet u de juiste adapter correct configureren. Zorg ervoor dat deze apparatuur is ingeschakeld. Sommige laptopmodellen hebben hiervoor een speciale indicator.

Stap 2

Open het Netwerkcentrum. Ga naar de lijst met netwerkverbindingen door "Adapterinstellingen wijzigen" te selecteren. Zoek het pictogram "Draadloze netwerkverbinding". Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Inschakelen".

Stap 3

Dubbelklik nu met de linkermuisknop op dit pictogram. Na een tijdje wordt er een nieuw venster geopend met een lijst van draadloze netwerken waarmee u verbinding kunt maken.

Stap 4

Selecteer met de linkermuisknop het gewenste toegangspunt en klik op de knop "Verbinden". Voer na het starten van het volgende menu het wachtwoord in dat is ingesteld om verbinding te maken met het geselecteerde netwerk. Klik op de OK-knop.

Stap 5

In het geval dat de laptop geen verbinding kon maken met het gewenste netwerk, klikt u op de knop "Problemen oplossen" nadat het bijbehorende menu verschijnt. Klik meerdere keren op Volgende om de wizard voor probleemoplossing te voltooien.

Stap 6

Om via een kabel verbinding te maken met internet, moet u zelf een nieuwe verbinding maken en configureren. Open het Netwerkcentrum opnieuw. Volg de link "Een nieuwe verbinding of netwerk opzetten".

Stap 7

Selecteer uw verbindingstype en volg het stapsgewijze menu om het te configureren. Open na het voltooien van dit proces de eigenschappen van de nieuwe verbinding. Wijzig aanvullende opties, zoals coderingstype en actieve netwerktoegangsprotocollen.

Stap 8

Sla de wijzigingen op door op de knop Ok te klikken. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de nieuwe internetverbinding en selecteer "Verbinden".

Aanbevolen: