Draadloos Netwerken Inschakelen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Draadloos Netwerken Inschakelen Op Een Laptop
Draadloos Netwerken Inschakelen Op Een Laptop

Video: Draadloos Netwerken Inschakelen Op Een Laptop

Video: W10-0016 Een draadloze wifi netwerk adapter opnieuw inschakelen in Windows 10. 2022, December
Anonim

De meeste mobiele computers zijn ontworpen om te werken met draadloze netwerken. Bijna elke laptop heeft een ingebouwde Wi-Fi-adapter, die nodig is om verbinding te maken met bepaalde netwerken.

Draadloos netwerken inschakelen op een laptop
Draadloos netwerken inschakelen op een laptop

instructies:

Stap 1

Om verbinding te maken met een draadloos netwerk, moet u de wifi-adapter van uw mobiele computer activeren en correct configureren. Open het menu Start en ga naar Computereigenschappen. Zoek en open het menu Apparaatbeheer.

Stap 2

Vouw het submenu Netwerkadapters uit en zoek het apparaat dat is ontworpen om met het wifi-kanaal te werken. Als dit apparaat is uitgeschakeld, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en selecteert u "Inschakelen". Zorg ervoor dat er geen uitroepteken naast de naam van de wifi-adapter staat. Dit betekent dat alle benodigde stuurprogramma's voor dit apparaat zijn geïnstalleerd.

Stap 3

Soms moet u, om de wifi-adapter te activeren, bepaalde toetsen op de laptop indrukken. Voer deze actie uit. Klik op het LAN-pictogram in het systeemvak. Selecteer in het geopende menu het gewenste netwerk en klik op de knop "Verbinden".

Stap 4

Als het netwerk is beveiligd met een wachtwoord, voert u dit in het venster dat verschijnt in en drukt u op Enter. Wacht tot de verbinding met het draadloze toegangspunt tot stand is gebracht.

Stap 5

Als u verbinding moet maken met een netwerk dat werkt in geheime uitzendmodus, stel dan zelf de parameters in. Open het Netwerkcentrum. Selecteer het menu "Draadloze netwerken beheren".

Stap 6

Klik op de knop Toevoegen en selecteer de optie Handmatig netwerkprofiel maken. Vul de voorziene tabel in. Specificeer exact de parameters waarmee het access point dat u nodig heeft op dit moment werkt. Klik volgende".

Stap 7

Klik in het nieuwe venster op de knop "Verbinden" en wacht tot de verbinding met de netwerkapparatuur tot stand is gebracht. Controleer netwerkactiviteit. Probeer gedeelde bestanden te openen of andere bewerkingen uit te voeren met netwerk-pc's.

Populair per onderwerp