Hoe Het Toetsenbord In Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord In Een Laptop Te Veranderen
Hoe Het Toetsenbord In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Het Toetsenbord In Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Het Toetsenbord In Een Laptop Te Veranderen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, Mei
Anonim

Stof dat het toetsenbord verstopt tot het punt waarop afzonderlijke knoppen niet meer worden ingedrukt, is een bekend fenomeen bij veel laptopbezitters. Soms zijn situaties echter rampzaliger, bijvoorbeeld een koffiemok die op een laptop wordt gemorst. In elk van deze gevallen kan het nodig zijn om het toetsenbord in de laptop te vervangen.

Hoe het toetsenbord in een laptop te veranderen
Hoe het toetsenbord in een laptop te veranderen

instructies:

Stap 1

Apparaten van verschillende fabrikanten verschillen niet alleen van elkaar in uiterlijk ontwerp. Daarom is het eerste dat u moet doen voordat u het toetsenbord van een laptop vervangt, de demontageprocedure in de computerreparatie- en bedieningshandleiding te lezen. Als je het niet hebt bewaard, of je hebt bijvoorbeeld een draagbare laptop gekocht, download het dan van de website van de fabrikant. Zelfs als uw laptopmodel verouderd is, is het gemakkelijk om handleidingen voor elke computer op internet te vinden.

Stap 2

Na het lezen van de handleiding leert u hoe u onderdelen uit elkaar haalt en installeert. Zoek een speciale kruis- of tandwielschroevendraaier van de juiste maat. Soms, ondanks het feit dat het vervangen van het toetsenbord in een laptop vrij vaak nodig is, moet je hiervoor veel onderdelen van de behuizing demonteren. Schakel de laptop uit en verwijder de batterij voordat u verder gaat.

Stap 3

Ga verder met het demonteren van de apparaten. De specifieke lijst met onderdelen die u moet verwijderen om het toetsenbord van een laptop te vervangen, is afhankelijk van het computermodel. Als u een HP-laptop hebt, verwijdert u de kleine beschermkap van de onderkant van de computer en draait u de schroeven los waarmee het toetsenbord is bevestigd.

Stap 4

Open de laptop tot de maximale breedte. Haak het toetsenbord aan de kant die zich het dichtst bij de monitor bevindt en trek het uit de montagesleuven in een opeenvolgende opwaartse en voorwaartse beweging. Daarna ziet u de connector van de connector naar de computer gaan. Na het loskoppelen van de connector kunt u het toetsenbord in de laptop vervangen door de beschreven procedure in omgekeerde volgorde te volgen.

Aanbevolen: