Hoe Het Toetsenbord Van Engels Naar Russisch Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Van Engels Naar Russisch Te Veranderen
Hoe Het Toetsenbord Van Engels Naar Russisch Te Veranderen

Video: Hoe Het Toetsenbord Van Engels Naar Russisch Te Veranderen

Video: Hoe Het Toetsenbord Van Engels Naar Russisch Te Veranderen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, April
Anonim

Paradoxaal genoeg, in de meeste gevallen, bij het werken met een computer, ontstaan de belangrijkste moeilijkheden en obstakels niet vanwege enkele ernstige problemen met hardware of programma's, maar vanwege, op het eerste gezicht, volledig kleine en onbeduidende storingen die veel tijd vergen voor uw oplossingen. Voor beginnende gebruikers is een van die vervelende problemen vaak het probleem van het omschakelen van het toetsenbord van Engels naar Russisch.

Hoe het toetsenbord van Engels naar Russisch te veranderen
Hoe het toetsenbord van Engels naar Russisch te veranderen

instructies:

Stap 1

In werkelijkheid is het veranderen van de toetsenbordtaal heel eenvoudig en er zijn verschillende manieren om dit te doen. De snelste en gemakkelijkste is om een combinatie van "sneltoetsen" te gebruiken. Standaard kan in de meeste Windows-besturingssystemen de toetsenbordtaal worden gewijzigd door een combinatie van de linkertoetsen "Shift-Alt", "Shift-Ctrl-Alt", of door gelijktijdig op de linker- en rechtertoetsen "Shift" te drukken.

Stap 2

In dit geval moet u de toetsen op deze manier indrukken: druk eerst op de eerste toets van de combinatie en druk vervolgens, zonder deze los te laten, op de tweede en derde. Als gevolg hiervan verandert de toetsenbordindeling van Engels naar Russisch en vice versa. Om erachter te komen welke variant van de combinatie standaard is ingesteld, probeert u achtereenvolgens alle aangegeven combinaties te pushen.

Stap 3

Als om wat voor reden dan ook de "sneltoetsen" niet werken en de taal niet verandert, kunt u de taalbalk van het hoofdmenu van het besturingssysteem gebruiken. Kijk hiervoor in de hoofdmenubalk in de rechterbenedenhoek van het scherm, waar de klok- en programmapictogrammen worden weergegeven. Er moet een vierkantje zijn met de Latijnse letters "RU" (Russisch) of "EN" (Engels).

Stap 4

Om de taal te wijzigen met behulp van dit minipaneel, beweegt u de muiscursor erover en drukt u op de linkerknop. Er wordt een klein contextmenu geopend met de beschikbare talen als tekenreeksen. Standaard zijn er altijd twee: Russisch en Engels. Selecteer de gewenste taal en klik op de betreffende regel. De lay-out verandert en het bijbehorende pictogram wordt op het paneel weergegeven.

Stap 5

In sommige gevallen is de taalbalkknop mogelijk uitgeschakeld en is deze niet zichtbaar op het scherm. Om de weergave van talen te herstellen, beweegt u de cursor over de hoofdmenubalk (meestal ziet het eruit als een smalle grijze balk helemaal onderaan het scherm) en drukt u op de rechtermuisknop. Er wordt een contextmenu geopend, waarvan de bovenste regel de regel "Werkbalken" is. Beweeg eroverheen en je ziet een ander vervolgkeuzemenu. Zoek daarin de regel "Taalbalk" en zet er een vinkje voor. Er verschijnt een knop op de werkbalk die de geïnstalleerde talen weergeeft. Ga dan verder zoals beschreven in punt 3 en 4.

Aanbevolen: