Hoe Letters Op Het Toetsenbord Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Letters Op Het Toetsenbord Te Veranderen
Hoe Letters Op Het Toetsenbord Te Veranderen

Video: Hoe Letters Op Het Toetsenbord Te Veranderen

Video: Hoe Letters Op Het Toetsenbord Te Veranderen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | đŸ‘‰ Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, April
Anonim

Computer- en laptoptoetsenborden zijn ontworpen om comfort en snelheid te bieden bij het typen. De juiste organisatie van de werkruimte en de handige opstelling van de toetsen zorgen voor een snelle en hoogwaardige gebruikerservaring.

Hoe letters op het toetsenbord te veranderen
Hoe letters op het toetsenbord te veranderen

instructies:

Stap 1

Om werkruimte te besparen zijn computertoetsen multifunctioneel: dezelfde knoppen in bepaalde combinaties kunnen verschillende betekenissen hebben. Kijk eens goed naar de toetsen op uw computer. Elk van hen bevat 2 of meer symbolen en ze verschillen in kleur. In de linkerbovenhoek staan de letters van het Latijnse (Engelse) alfabet, evenals interpunctietekens en extra-teksttekens, die worden geactiveerd nadat het toetsenbord in de Engelse lay-out is vertaald. In de rechterbenedenhoek van de toets staan de waarden die deze heeft bij het instellen van de Russische lay-out. Merk op dat deze functie niet alleen van toepassing is op de toetsen met letterwaarde, maar ook op het numerieke toetsenbord.

Stap 2

Om de taal te wijzigen waarin uw tekstdocument wordt afgedrukt, drukt u tegelijkertijd op de toetscombinatie "Ctrl + Shift". Op sommige computers wordt het wijzigen van de toetsenbordindeling uitgevoerd door de toetsen "Ctrl + Alt". Het maakt niet uit of je deze knoppen rechts of links op je toetsenbord gebruikt, ze zijn gelijkwaardig.

Stap 3

U kunt de letters op het toetsenbord wijzigen met de muis. Op de "Taakbalk" van uw computer, naast het klokplatform, is er een venster om de taal te wijzigen - "Taalbalk". Dus het is geschreven "RU" of "EN", afhankelijk van de momenteel ingestelde waarde. Klik met de linkermuisknop op de "Taalbalk" en selecteer in het contextmenu dat wordt geopend de taal die u nu nodig hebt. Klik met de linkermuisknop op de gewenste waarde. Er verschijnt een speciaal selectievakje ernaast en de toetsenbordknoppen beginnen in een andere taal te typen.

Stap 4

In computerspellen is gemakkelijke bediening het belangrijkst, daarom kunt u met hun instellingen de betekenis van de hoofdknoppen wijzigen. In de regel kun je de commando's die worden uitgevoerd door de toetsen wijzigen in het gedeelte "Instellingen" of "Besturing" van je spel.

Aanbevolen: