Hoe U Uw Laptop Kunt Koelen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Laptop Kunt Koelen
Hoe U Uw Laptop Kunt Koelen

Video: Hoe U Uw Laptop Kunt Koelen

Video: Hoe U Uw Laptop Kunt Koelen
Video: Koelpasta vervangen Asus laptop 2024, Mei
Anonim

Net als een gewone desktopcomputer heeft een laptop een goede ventilatie in de behuizing nodig, wat wordt bereikt door de ingebouwde koelers en ventilatieopeningen in de behuizing. Door de luchttoegang tot deze ventilatieopeningen te beperken, is het gemakkelijk om uw laptop te oververhitten, waardoor deze wordt uitgeschakeld.

Hoe u uw laptop kunt koelen
Hoe u uw laptop kunt koelen

instructies:

Stap 1

Wees niet verbaasd als je, nadat je de laptop naast je in bed hebt gelegd, na een tijdje merkt dat hij vanzelf uitschakelt - hoogstwaarschijnlijk is de processor opgewarmd tot een kritieke temperatuur en heeft hij het systeem een noodstopopdracht gegeven. Dit kan gebeuren door onvoldoende koeling, aangezien de ventilatiegaten zich meestal aan de onderkant van de laptoptas bevinden en als ze gedurende lange tijd worden geblokkeerd, treedt oververhitting op.

Stap 2

Dus hoe breng je een laptop weer tot leven die op deze manier is uitgeschakeld? Als het buiten koud is, zet je hem op de vensterbank met het raam een beetje open, en als dit in het warme seizoen is gebeurd, moet je een ventilator op de laptop richten. Als er een airconditioner in de kamer is geïnstalleerd, houd de laptop dan een paar minuten onder koele lucht. Als alternatief kunt u een bandenpomp of luchtbed nemen en de ventilatieopeningen uitblazen - dit lost een ander probleem op door stof te verwijderen, waardoor de laptop ook snel kan opwarmen. In ieder geval zal de computer na een paar minuten terugkeren naar de werkende staat.

Stap 3

Om te voorkomen dat een oververhitte laptop in de toekomst weer tot leven komt, volgt u de eenvoudige regels voor het gebruik van een laptop: plaats deze niet op een oppervlak dat de toegang tot ventilatie gedurende lange tijd blokkeert en plaats de laptop niet in een besloten ruimte met een hoge luchttemperatuur. Gebruik je je laptop vaak in bed, koop dan een standaard met passieve of actieve ventilatie om te voorkomen dat je computer oververhit raakt. Gebruik als laatste redmiddel een houten plank, zodat er altijd lucht naar de onderkant van de laptop kan.

Aanbevolen: