Hoe Een Computer Af Te Koelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Af Te Koelen?
Hoe Een Computer Af Te Koelen?

Video: Hoe Een Computer Af Te Koelen?

Video: Hoe Een Computer Af Te Koelen?
Video: Kijkersvragen: Wat je moet weten over CPU-koelers 2024, Mei
Anonim

Elke systeemeenheid heeft zijn eigen koelsysteem. Meestal is de meest elementaire hiervan het ventilatiesysteem. De essentie van het ventilatiesysteem is de aanzuiging van warme lucht in de behuizing van de systeemeenheid en de daaropvolgende afvoer naar buiten. Afhankelijk van de temperatuuromstandigheden in de kamer en de locatie van de systeemeenheid, is het standaard vooraf geïnstalleerde koelsysteem soms niet voldoende voor de stabiele werking van apparaten zonder overmatige verwarming. De meeste gevallen bieden bevestigingspunten voor extra koelers, zowel voor als achter.

Hoe een computer af te koelen?
Hoe een computer af te koelen?

Noodzakelijk

Computer, extra cooler, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

De essentie van de eenvoudigste installatie van extra koelelementen komt erop neer dat in het voorste deel van de behuizing een koeler is geïnstalleerd om lucht te blazen en in het achterste deel om lucht uit te blazen. Je kunt het ook andersom doen, maar aangezien de PSU achterin een koeler heeft die lucht uitblaast, zal dit minder efficiënt zijn.

Stap 2

Als u niet over de juiste montageplaatsen voor de koelers beschikt, kunt u deze zelf maken. Selecteer hiervoor een geschikte koeler en gebieden voor hun bevestiging en neem vervolgens de juiste afmetingen voor de schroeven.

Stap 3

Voor een betere ventilatie is het ook aan te raden om de beschermroosters te verwijderen of ze meer geventileerd te maken door extra gaten te boren. U kunt de roosters verwijderen met een decoupeerzaag of een ijzerzaag voor metaal, waarbij u voorzichtig een rond gat snijdt, of met een tang, waarbij u het rooster langs de rand uitbijt. Sla alle onregelmatigheden op met een dossier.

Aanbevolen: