Een Oververhitte Laptop Koelen

Inhoudsopgave:

Een Oververhitte Laptop Koelen
Een Oververhitte Laptop Koelen

Video: Een Oververhitte Laptop Koelen

Video: Een Oververhitte Laptop Koelen
Video: Laptop oververhitting voorkomen 2024, Mei
Anonim

Een hete computer is een slechte computer. Overmatige hitte kan storingen en ongelukken veroorzaken die de apparatuur kunnen beschadigen. En hoewel laptops over het algemeen minder warmte genereren dan desktopcomputers (energie-efficiëntie heeft een hogere ontwerpprioriteit), hebben ze hun eigen unieke uitdagingen.

Een oververhitte laptop koelen
Een oververhitte laptop koelen

instructies:

Stap 1

Het koel houden van je laptop is afhankelijk van het ventilatiesysteem. Als de warme lucht niet ontsnapt, ontstaan er problemen.

Zorg er bij het oppakken van je laptop voor dat je de ventilatiegaatjes niet blokkeert, wat vaak wel het geval is. zijn aan de zijkanten. Plaats uw laptop niet op een kussen of zachte matras. Stop uw laptop nooit in een tas, tenzij deze is uitgeschakeld.

Je zult zelden koelopeningen aan de onderkant van een laptop vinden, maar de warmte heeft de neiging zich daar op te bouwen. Als je in dit opzicht steeds vaker merkt dat de onderkant van je laptop erg heet wordt, overweeg dan om een koelpad te kopen.

Stap 2

Vervuiling van de laptop, de ophoping van stof erin kan ook leiden tot oververhitting.

Om de laptop stofvrij te maken, wordt aanbevolen om een blikje perslucht te gebruiken en de binnenkant door de ventilatiegaten te blazen. Door dit te doen, houdt u stof weg van de ventilatieopeningen en draagt u zo bij aan een betere systeemkoeling.

Zet de laptop uit en draai hem om. Draai de schroeven die zich daar bevinden los met een schroevendraaier. Verwijder de bodemafdekking en verwijder het stof vanaf daar met perslucht.

Aanbevolen: