Hoe De Systeemeenheid Te Koelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeemeenheid Te Koelen
Hoe De Systeemeenheid Te Koelen

Video: Hoe De Systeemeenheid Te Koelen

Video: Hoe De Systeemeenheid Te Koelen
Video: systeemeenheid incl uitleg 2024, Mei
Anonim

Een hoogwaardig koelsysteem is een zeer belangrijk onderdeel van een personal computer. Oververhitting van sommige apparaten kan niet alleen leiden tot vertraging van de pc, maar ook tot onherstelbare schade.

Hoe de systeemeenheid te koelen
Hoe de systeemeenheid te koelen

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit en koppel de voedingskabel los van de systeemeenheid. Open het blokhuis door de benodigde wanden te verwijderen. Stofzuig grondig alle apparatuur die in het chassis is geïnstalleerd. Let op de koelventilatoren. Reinig elke koeler met wattenschijfjes en een milde alcoholoplossing.

Stap 2

Controleer elke ventilator. Zorg ervoor dat de messen vrij kunnen draaien en niet wiebelen op de as. Als u een koeler aantreft die onstabiel is, demonteer en smeer hem.

Stap 3

Zorg ervoor dat er voldoende lucht in de systeemeenheid komt. Zoek naar stof op de ventilatieopeningen. Maak ze schoon.

Stap 4

Als bepaalde apparaten toch te heet worden, vervang dan de ventilatoren die erop zijn geïnstalleerd. Gebruik krachtigere tegenhangers met een hogere bladsnelheid. Zorg ervoor dat u de koellichamen voor de CPU en videoadapter schoonmaakt.

Stap 5

Installeer een extra koeler door deze aan de behuizing van de systeemeenheid te bevestigen. Installeer voor de beste luchtconvectie twee identieke ventilatoren aan de achterkant van de unit. Maak ze zo vast dat ze lucht in verschillende richtingen blazen. Dit zorgt voor een snelle vervanging van de lucht die in de behuizing wordt verwarmd.

Stap 6

Installeer de computersysteemeenheid niet in de buurt van verwarmingselementen. Zorg ervoor dat alle ventilatieopeningen open en uit de buurt van muren zijn. Gebruik als laatste redmiddel extra koelers die op het deksel van de systeemeenheid zijn geïnstalleerd. Om dit te doen, moet u gaten in de wanden van de behuizing maken.

Stap 7

Als standaardventilatoren het begeven, overweeg dan om waterkoeling aan te schaffen en te installeren. De praktijk leert dat een dergelijk systeem effectiever is. Tegelijkertijd vermindert het het geluidsniveau.

Aanbevolen: