Een Djvu-bestand Openen Op Een Laptop Met Windows 8.1

Inhoudsopgave:

Een Djvu-bestand Openen Op Een Laptop Met Windows 8.1
Een Djvu-bestand Openen Op Een Laptop Met Windows 8.1

Video: Een Djvu-bestand Openen Op Een Laptop Met Windows 8.1

Video: Een Djvu-bestand Openen Op Een Laptop Met Windows 8.1
Video: How to Open djvu File on Windows 2024, April
Anonim

Op moderne laptops met het besturingssysteem Windows 8.1 worden veel bestanden geopend met standaard systeemtools. Sommige formaten blijven echter buiten de mogelijkheden van standaardtoepassingen. Een daarvan is DjVu - een veelgebruikt formaat voor tijdschriften en boeken. In dit artikel vertellen we je hoe en hoe je djvu opent als je laptop is uitgerust met Windows 8.1.

Een djvu-bestand openen op een laptop met Windows 8.1
Een djvu-bestand openen op een laptop met Windows 8.1

instructies:

Stap 1

De naam van het DjVu-formaat wordt gelezen als "deja vu". Dat wil zeggen, "al een keer gezien." De eerste publicatie van zijn beweringen vond plaats in 1988. Dit is een typisch beeldopslagformaat dat verliesgevend is, maar een compactere opslagcapaciteit biedt dan een standaardscan.

Daarom werd DjVu gekozen door liefhebbers van het scannen van tijdschriften, manuscripten en kranten. Alle afbeeldingen, tekst en alle pagina-ontwerpen worden opgeslagen, wat onbereikbaar is voor andere boekformaten FB2. In dit formaat kunnen ook tekst en afbeeldingen worden opgeslagen, maar het pagina-ontwerp gaat verloren. De laatst bekende versie van het DjVu-formaat werd op 27 juli 2006 gepubliceerd. Sindsdien zijn er geen fundamentele veranderingen waargenomen.

Volledige ondersteuning voor het DjVu-formaat vereist dat de toepassing de interactieve inhoudsopgave en actieve links die in het bestand zijn ingesloten, kan lezen voor gemakkelijke navigatie door het DjVu-magazine.

Stap 2

Voor de moderne Windows 8.1-interface is DjVu Viewer het populairste programma dat DjVu kan lezen. U kunt het downloaden via de "Application Store".

Daar vind je ook de betaalde applicatie DjVu voor Windows, die ook gebruik kan maken van alle voordelen van een moderne interface, waaronder een touchscreen.

Stap 3

Voor eigenaren van laptops en computers met het Windows 8.1-besturingssysteem heeft het echter geen zin om zich alleen te concentreren op applicaties voor de moderne interface. Veel, zo niet alle, desktopprogramma's zijn behoorlijk functioneel in de nieuwe versie van het besturingssysteem. Dit betekent dat je een van de beste DjVu "lezers" tot je beschikking hebt - WinDjVu. Dit is een gratis programma dat niet alleen DjVu-bestanden kan openen en lezen, maar ze ook kan afdrukken in XPS-indeling (selecteer XPS bij het afdrukken), die u vervolgens gemakkelijk kunt openen, zelfs met standaard Windows-tools.

Aanbevolen: