Een Archief Openen Met Een Fout

Inhoudsopgave:

Een Archief Openen Met Een Fout
Een Archief Openen Met Een Fout

Video: Een Archief Openen Met Een Fout

Video: Een Archief Openen Met Een Fout
Video: KIJK TERUG: Waku Waku vecht sluiting aan in rechtbank 2024, April
Anonim

Archieven worden meestal gebruikt bij het overzetten van bestanden naar iemand of het verplaatsen ervan naar een andere computer. Soms komen archiefbestanden beschadigd aan bij de ontvanger en is opnieuw verzenden soms erg lastig of zelfs onmogelijk. Moderne archiveringsprogramma's hebben ingebouwde tools waarmee u kunt proberen inhoud uit een beschadigd bestand te extraheren.

Een archief openen met een fout
Een archief openen met een fout

Noodzakelijk

WinRAR archiveringsprogramma

instructies:

Stap 1

Probeer het beschadigde archief te herstellen. Dubbelklik hiervoor op het bestand in het archiveringsprogramma en selecteer in het gedeelte "Bewerkingen" van het toepassingsmenu "Archief(en) herstellen". U kunt ook de toetscombinatie alt="Image" + R gebruiken.

Stap 2

WinRAR zal een dialoogvenster tonen waarin u een map kunt selecteren om het herstelde archief te plaatsen of de standaardwaarde te behouden - het veronderstelt het gebruik van dezelfde map waarin het originele bestand zich bevindt. Hier kunt u ook het vakje "Beschadigd archief behandelen als ZIP" aanvinken als het bestand geen RAR-archief is. Druk op de OK-knop om de reddingsoperatie te starten.

Stap 3

U ziet de voortgang van de procedure in het informatievenster en aan het einde van het werk wordt de knop "Sluiten" daarin actief. Het herstelde bestand heeft dezelfde naam als het origineel, maar het vaste voorvoegsel wordt eraan toegevoegd.

Stap 4

Als het archief niet kan worden hersteld, is het in sommige gevallen mogelijk om objecten uit het onbeschadigde deel van de bestandskluis op te slaan - dit kan bijvoorbeeld worden gedaan in het geval van de foutmelding "Onverwacht einde van archief". WinRAR is zo geprogrammeerd dat als het onmogelijk is om de inhoud van het archief volledig uit te pakken, het alle bestanden verwijdert die zijn uitgepakt tegen de tijd dat de fout optrad. U moet deze optie deselecteren in de bewerkingsinstellingen voor het beschadigde bestand.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op het archiefbestand, selecteer de opdracht Bestanden uitpakken in het contextmenu en het programma zal een dialoogvenster weergeven met de bewerkingsinstellingen. Zoek in het gedeelte "Diversen" op het tabblad "Algemeen" de tekst "Beschadigde bestanden op schijf achterlaten" en vink het selectievakje ernaast aan. De bestanden worden uitgepakt naar de map waarvan het adres is opgegeven in het veld "Pad uitpakken" - het bevindt zich helemaal bovenaan op dit tabblad. Wijzig indien nodig de waarde van deze parameter en klik vervolgens op OK.

Aanbevolen: