Hoe U Uw Computer Stofvrij Kunt Maken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Stofvrij Kunt Maken
Hoe U Uw Computer Stofvrij Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Computer Stofvrij Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Computer Stofvrij Kunt Maken
Video: Gaming PC Stofvrij Maken ... Hoe doe je dit ? 2024, Mei
Anonim

Zoals met elk apparaat, moet uw computer met zorg worden behandeld en periodiek worden onderhouden. Het doel van de service is in de eerste plaats om de elementen en blokken te reinigen van stof en vuil. Door ventilatie en andere openingen in de systeemeenheid wordt omgevingslucht aangezogen en het daarin aanwezige stof zet zich af op de borden en interne apparaten van de computer. Zware stoffigheid kan tot ongewenste gevolgen leiden. Daarom moet preventief werk aan het reinigen van de systeemeenheid een verplichte procedure worden voor elke gebruiker.

Hoe u uw computer stofvrij kunt maken
Hoe u uw computer stofvrij kunt maken

Noodzakelijk

stofzuiger, kruiskopschroevendraaier, zachte borstel, stofdoek

instructies:

Stap 1

Allereerst is het absoluut noodzakelijk om de computer los te koppelen van de voeding om de veiligheid van uw computer en uw persoonlijke veiligheid te garanderen. Koppel vervolgens alle externe kabels los van de systeemeenheid.

Stap 2

Leg de kranten klaar en plaats de systeemeenheid erop. Reinig de buitenkant van alle openingen van de systeemeenheid zorgvuldig met een stofzuiger.

Stap 3

Gebruik een kruiskopschroevendraaier om het zijpaneel van de systeemeenheid te verwijderen. Om te voorkomen dat u later overal in de kamer naar schroeven moet zoeken, plaatst u ze in een voorbereide doos.

Stap 4

Koppel kabels en stroomkabels los van alle apparaten. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om alle schroeven te verwijderen waarmee de optiekaarten aan het moederbord zijn bevestigd. Verwijder eventuele extra kaarten (grafische kaart, geluidskaart, netwerkkaart, enz.) van het moederbord.

Stap 5

Draai de bevestigingen los en verwijder de voeding, de harde schijf en de cd (dvd)-rom.

Draai de schroeven los en til voorzichtig het moederbord eruit.

Stap 6

Gebruik een zachte borstel of borstel om stof te verwijderen van alle verwijderde apparaten en optionele kaarten. Reinig het moederbord en de geheugenmodules. Stofzuig de behuizing van de systeemeenheid. Veeg de behuizing af met een vochtige doek. Droog vegen.

Stap 7

Installeer in omgekeerde volgorde van verwijderen alle elementen van de systeemeenheid opnieuw, te beginnen met het moederbord. Sluit alle benodigde kabels en lussen aan. Dek de zijklep van de systeemeenheid af en schroef deze vast.

Stap 8

Sluit alle benodigde externe apparaten aan op de geassembleerde systeemeenheid. Sluit uw computer aan op een stopcontact en controleer of deze werkt.

Aanbevolen: